Report Daisy Festival 2024

Report Daisy Festival 2024

Daisy festival 2024

Vorig jaar, zo’n 10 graden warmer ben ik voor de eerste keer naar Daisy geweest. Toen heb ik het enorm naar mijn zin gehad, dus dat ik er dit jaar bij moest zijn wist ik zeker. Omdat ik uit Tilburg kom is het ook lekker dichtbij, een festival waar je veel bekende tegenkomt, maar waar vooral een gezellige en goede sfeer hangt.

De locatie van dit festival is top, midden in het Leijpark in Tilburg. Waar je vanuit het station gemakkelijk kan komen met een pendelbus of een OV fiets (met Best Kept Secret in gang moest je er wel op tijd bij zijn). Fietsend door de bossen van het park kwam de muziek je al tegemoet. Je was binnen no-time door de security heen en de munten kon je gemakkelijk uit de muur halen. Vervolgens kon je jas kwijt in een locker, die prijzen deden wel een beetje pijn, je betaalde €10,75 voor een kleine locker. Maar goed, 4 truien pasten daar met gemak in dus met een tikkie voel je dat niet zo. Er waren genoeg bars, waardoor je nergens lang hoefde te wachten op je drankje en er waren meer dan genoeg tentjes om te eten. Dit was in vergelijking met vorig jaar beter, want nu kon je ook gezellig zitten aan een tafeltje en was er meer dan genoeg plek.

Het terrein was ook leuk gekleed, er stond zelfs een zweefmolen en je had kleine caravans gevuld met activiteiten, je kon samen op de foto of voor een schattig prijsje meedoen aan een quiz. Daarnaast bestond Daisy dit jaar uit vier stages.

De Mainstage

We begonnen bij de main, waar Bizzey, Sam Hofman en natuurlijk Freddy Moreira er een goed feestje van wisten te maken. Het terrein stond goed vol maar er was genoeg ruimte om te dansen. Bizzey wist het gehele publiek mee te laten zingen met zijn hits en Freddy Moreira kreeg iedereen het laatste uurtje van het festival nog flink aan het dansen.

Foto: Daisy Festival

House

Daarnaast was er een house-stage, ik als house-liefhebber heb me daar goed vermaakt. Acts zoals Rob de Jong, Kim April en (niet te missen) Benny Rodrigues hielpen daar zeker bij. De house-stage stond vanaf het eind van de middag goed vol. Wat mij opviel is dat er in vergelijking met vorig jaar geen techno-stage was. Op het begin vond ik dat idee jammer, maar die heb ik uiteindelijk totaal niet gemist.

Foto: Daisy Festival

Bug a Boo C Calico Club

Als je even zin had om onder gezelschap van wat urban-muziek de schaduw op te zoeken, moest je bij de Bug a Boo stage zijn. Net als vorig jaar vond ik deze stage enig! Het is wat kleiner en rustiger dan de andere maar dat is juist wel fijn. Ik heb vooral genoten van Juma en een stukje van de Calico Soundsystem.

Disco Snolly

Vooral het eind van de avond hebben we afgesloten bij Disco Snolly, een echte partytent vol met feestmuziek. Toen het begon te schemeren gingen de discolampen aan en gingen we nog even vol gas! Met Matoba als eindact op deze stage was het laatste uurtje zonder moeite vol te houden! Wat een goed feestje was dit zeg.

Foto: Daisy Festival

In mijn vorige report over Daisy benoemde ik het al, maar hopelijk tot volgend jaar weer!

12 juni 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter