Report: Dance Valley 2022

Report: Dance Valley 2022

Zaterdag 13 augustus was het eindelijk weer tijd voor Dance Valley! Het festival dat tussen 1995 en 2019 25 onafgebroken edities had maakte zich dan eindelijk op voor de 26e. Wij namen voor jullie een kijkje bij het brede spectrum aan muziekgenres dat dit festival elk jaar met zich mee brengt!

Eerst naar de mainstage

Bij binnenkomst zijn we gelijk met oogkleppen op langs de Techno, Trance en Urban stages gelopen omdat we per se de main stage eerst wilden zien. Ikzelf heb ieder jaar Dance Valley rood omcirkeld in mijn agenda staan, en wat voelde het weer als thuiskomen zeg! 

De Mainstage

 

Het was nog wat rustig zo rond een uurtje of 16:00, maar toch was de sfeer prima. Gezien het de hele dag strak blauw was en 31 graden droegen veel mensen witte kleding, ook waren er extra water-tap punten neergezet over het terrein. De drukte viel ook nog wel mee toen wij aankwamen, waarschijnlijk ook door het weer. Gelukkig bleven de mensen binnenstromen en werd het zo steeds gezelliger!

Rondje lopen

Naast de mainstage zijn we nog even een kijkje gaan nemen bij de Urban stage. Afro Bros stond op het podium en eigenlijk wilden we graag snel terug om Kris Kross Amsterdam toch maar weer mee te pakken op de mainstage. Toch bleven we nog best lang bij de Urban omdat Afro Bros hun werk weer tip top deed. 

De Urban/Eclectic Stage

Op een gegeven moment hebben we toch maar besloten om weer terug naar de main te gaan. Kris Kross draaide wat hits en classics toen we aankwamen, de sfeer zat er goed in en het begon gezellig druk te worden. Toen wij nog iets naar voren liepen in de menigte begon Kris Kross er zin in te krijgen en gooide ze er stevige (happy) hardcore platen in, nice! Wij als liefhebbers van alle soorten muziek maar met een kleine voorliefde voor de hardere varianten hebben genoten. Na Kris Kross was het ook nog tijd voor de volgende headliner op de mainstage: La Fuente. Het zijn zomerhit I Want You kreeg hij de hele main aan het dansen en werd het nog nét even iets drukker.

Toch zijn we na een paar nummers verder gaan kijken op het festival. De Crazyland (Open Format) stage was erg leuk, afwisselend en zat fijn in het midden van het festival. Hier kon je altijd even langslopen om een klein dansje te wagen. Echter moesten we door naar de Hardstyle stage, hier draaiden Wildstylez en Headhunterz na elkaar, altijd leuk om mee te pakken.

De Hardstyle Stage

 

Het was wel even wennen dat de Hardstyle helemaal achterin het festival was, waar dit vroeger vaak in het midden was geplaatst in een van de tenten of op de heuvel. Toch was het een erg leuke stage geworden met veel ruimte voor iedere hardstyle-liefhebber op het festival. Ik heb hier dan ook meerdere mensen ontmoet die soms zelfs even alleen naar de hardstyle gingen omdat hun vrienden hier niet van hielden. Moet je maar durven!

De heuvels op!

Dance Valley ligt, zoals de naam doet vermoeden, in een soort van vallei. Het ligt in het recreatiegebied Spaarnwoude wat nauw verbonden staat met het festival. Met de vele heuvels en verschillende hoogtes op het terrein is het soms even klimmen. In het midden van het festival liggen 2 stages bovenaan die heuvels waarbij je ook een ontzettend mooi uitzicht hebt!

De House Stage

 

Het leek wel of de timing perfect was. We dachten even te gaan kijken bij House op de heuvel midden op het terrein. Met de zon achter de stage langzaam dalende en een uitzicht over een groot deel van het festival én natuurlijk het lekkere weer was de sfeer hier per-fect! Lekkere melodische tech-house, mede-feestgangers die er maar wát zin in hadden. Pfff, wat een moment was dit. We waren niet weg te slaan bij Chris Rox!

De SLAM! Pop en Dance Stage

 

Toch hebben we onszelf herpakt in onze missie om alle stages voor jullie langs te gaan en hebben we nog de berg beklommen waarbovenop in de bossen de SLAM! Pop en Dance stage verstopt zat. Bekaf bovenaan gekomen (ja het was echt een klim) hoorde we gelijk waarin deze stage zich onderscheidde van de rest. Hitjes kwamen langs als Barbie Girl van Aqua en Alors on Dance van Stromae. Na niet al te lang hebben we toch besloten om ons aan de klim naar beneden te wagen, het werd tenslotte al laat, we hadden nog niet alles gezien en op de Main moet natuurlijk ook nog afgesloten worden.

De rest en afsluiting bij de Mainstage

Na de SLAM! stage zijn we nog kort wat gaan eten en een kijkje gaan nemen bij de Techno en de Trance. De stages waar je makkelijk langs loopt gezien deze direct naast je opduiken na de ingang hebben ons positief verrast! De sfeer was goed, mensen kenden veel van de nummers en het was niet té druk.

Toch zijn we weer snel naar de Mainstage gegaan om hier het laatste uurtje af te sluiten bij Dimitri Vegas & Like Mike. Waar alle andere stages om 22:00 of om 22:30 dicht gaan gaat de Mainstage nog door tot 23:00 om zo iedereen bij elkaar te brengen. De sfeer was magisch, het was net niet te druk de house- en hardstyle-klappers en -edits vlogen je om de horen. 

Nieuwe tracks, edits van oude nummers, lachende mensen, vuurwerk, confetti, lasers, kan ik nog even doorgaan? Waar ‘s avonds de Mainstage natuurlijk het best tot z’n recht komt heet organisator UDC dit met beide handen aangepakt om na 3 jaar weer een spetterend einde van het festival te maken. Met nummers als “Nobody Said It Was Easy” en als allerlaatste nummer nog “Sweet Caroline” zong iedereen nog even met volle borst mee.

Och och och, wat was het mooi, en wat is het jammer om weer een jaar te moeten wachten op Dance Valley. Wat ik wel weet is dat ik dit festival zoals ieder jaar alweer rood omcirkeld heb in mijn agenda voor de komende editie!

24 augustus 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter