Report: Dance Valley 2023

Report: Dance Valley 2023

Dit jaar was het weer tijd voor een van mijn vaste festivals: Dance Valley! Het festival dat in een reeks van andere festivals, namelijk Dutch Valley en Latin Village, in het mooie recreatiegebied Spaarnwoude al sinds 1995 gehouden wordt! Wist je bijvoorbeeld dat Dance Valley het eerste festival was dat dancemuziek naar een overdag feest bracht? Dit terrein vol rijke geschiedenis is dan ook het perfecte terrein voor een festival met zoveel verschillende stages en muziekstijlen. Wij gingen voor jullie op pad!

Rond 15:00 uur kwamen wij aangereden bij het terrein en alles verliep bijzonder soepel. Waar wij vorig jaar ongeveer een half uurtje later lang in de file stonden voor het parkeerterrein, was het dit jaar goed geregeld, fijn! We zagen wel al veel mensen richting het terrein lopen vanaf de Kiss & Ride en konden dus al een goed gevuld festival verwachten. We kwamen snel door de ingang waar de rij gelukkig ook niet al te lang was. Hier werden we gelijk heel grappig begroet door twee verklede personen op een hoge kruk die in een megafoon schreeuwde. Tien meter verder liep er al een hele stoet aan verkleden mensen langs, er werd echt uitgepakt in onze eerste meters! Snel munten gehaald en op naar het terrein…

Het viel ons gelijk op dat de kleine trance stage vlak bij de ingang weg was en samen was gevoegd als de nieuwe ‘Trance & Melodic’-stage op de oude plek van de Techno-stage. Gezien het lekker weer was, gingen we eerst een drankje halen en zoals vanouds even op de Mainstage warmdraaien bij Liu. Met verschillende remixen en nieuwe house-nummers konden we ons hier prima vermaken. Het was nog niet mega druk dus er was voldoende ruimte om onze moves voor de dag nog een beetje te oefenen. Wat ons wel opviel was dat de mensen die al aanwezig waren voornamelijk wat ouder waren, we voelden ons zowaar jong. Later zou dit nog wel bijtrekken maar het was wel leuk om weer even de jongste te zijn 😉

Tekst gaat verder onder foto

 

Op het terrein waren de stages ingedeeld zoals we gewend waren, al waren deze qua stijlen wel hier en daar wat gewisseld. Zo had je op de heuvel bij de Mainstage de “Urban / Eclectic”-stage, in het midden van het terrein op de heuvel de house en tech house stage met perfect uitzicht, in de bossen op de, jawel, heuvel, de “Disco Tropicana”-stage, hierachter nog de “Techno”-tent en de Hardstyle-stage achterin het festival. Al verkennende kwamen we toevallig eerst uit bij The Shapeshifters in het midden van het terrein. Heel tof om eindelijk eens deze veteraan in de house te zien die natuurlijk alom bekend is van het nummer “Lola’s Theme”, maar ook nog steeds nieuw materiaal uitbrengt. Doorgelopen naar de Hardstyle kwamen liepen we de stage op en kwam één van mijn favoriete nummers van het moment gelijk op: E-Force & Luna – Kicks Like This. We werden gelijk wakker geschud door D-Attack die ook zijn hit met Neroz “Try This Try That” (aanrader) in mixte.

Na wat hardstyle was het zoals gewoonlijk even bijkomen en gingen we wat eten. Er was onwijs veel keus, zelfs oliebollen! Met een loempia, een hamburger en een oliebol gingen we bij de chill plek op de heuvel in het midden van het terrein zitten, om ons heen kijken en bedenken waar we hierna weer heen gingen. Het was ondertussen al een stuk drukker geworden en het publiek dat erbij was gekomen was ook een stuk jonger, top! Op de Mainstage was het vlak hierna tijd voor een van de headliners, namelijk La Fuente. Zijn spectaculaire opening van “I Want You” was echt geweldig! Iedereen had gelijk door dat het feest nu écht begonnen was. Met meerdere tech house remixen van bekende nummers, veel confetti en gebruik van de CO2-kanonnen was dit één van de beste sets van de dag.

Tekst gaat verder onder foto

Door de dag heen zijn we nog naar onze andere favoriete artiesten gegaan zoals Trobi, Ferry Corsten, D-Block & S-te-Fan, Sickmode, Low Steppa en hebben we zelfs nog even in het bos op de heuvel gekeken bij de verstopte Disco-stage. Pff, wat hebben we gelopen zeg, we wilden gewoon alles zien! Zelfs de afsluiter was een erg lastige keuze, daar Radical Redemption en Tiësto op hetzelfde tijdslot geboekt stonden. We gingen eerst richting de Hardstyle gezien Tiësto langer doordraaide als afsluiter op de Mainstage.

Bij Radical Redemption konden natuurlijk een aantal nog onbekende nummers van zijn nieuwe album niet ontbreken, maar ook de pas gereleasete Formule 1-remix “Drive To Survive”. Op het donkere terrein met deze donkere muziek was de sfeer naadloos aan elkaar verbonden, niet normaal deze sfeer. De lichten van de stage kwamen tot ontbranding, wat toch net even wat beter was. Toch voelden we ons verplicht om op tijd naar Tiësto te gaan omdat dit toch wel één van de grootste namen is die de dancewereld ooit heeft gekend. Met een Mainstage die helemaal vol was met een zee aan mensen over het heuvelachtige gebied, kwamen hits van zijn nieuwe album als “The Business” en “The Motto” langs, een remix van L’Amour Toujours, maar ook de ultieme klassieker “Traffic”. Zoals gewend werd er onwijs uitgepakt met veel vuurwerk en schreeuwde iedereen uit het publiek mee met alle nummers. Dance Valley was er weer één voor in de boeken.

Met een line-up waar veel bezoekers van gaan watertanden hebben ze ook dit jaar weer echt iets neergezet. Ik kan niet wachten tot komend jaar en ben benieuwd wie ze dan weer weten te strikken. UDC, bedankt!

15 augustus 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter