Report: Dance Valley Festival 2019

Report: Dance Valley Festival 2019

Dance Valley Festival vierde op zaterdag 10 augustus 2019 haar 25e editie. Maar liefst acht stages zorgen er voor dat elk muziekgenre een plekje krijgt op het festival. Er is voor ieders wat wils wat voor een divers publiek zorgt. Plus het is feest want Dance Valley Festival is jarig. Overal over het terrein lopen artiesten, clowns en acts rond. Er staat een grote bloemenkrans met de cijfers 25 op het terrein waar vele bezoekers een foto maken.

Het is voorafgaand aan het event nog even spannend wat het weer gaat doen. Maar het is prachtig weer, het zonnetje schijnt en de temperatuur is prima. Alleen staat er wel een hele harde wind. Gedurende het festival is het personeel overal en de hele tijd bezig om het festivalterrein zo veilig mogelijk te houden voor alle bezoekers. Complimenten aan de organisatie, want op het festival is er niks gebeurd!

Als we het terrein op lopen komen we als eerst de Trance Stage tegen. De stage is afgezet met hekken en de beveiliger vertelt ons dat de stage wegens veiligheidsrisico’s dicht is. Later op de middag is de stage gelukkig weer open. Onderweg naar de volgende stage komen we een marktje en vermaak tegen. De stoere en sterke bezoekers kunnen hun spieren testen door zolang mogelijk aan een broek te hangen en daarnaast is er een mogelijkheid om een lekkere massage te nemen. Rechts van ons komen we een grote tent tegen waar de Techno Stage zich bevindt. Het terrein is verder versierd met grote paddenstoelen en bloemen.

Als we even doorlopen komen we na vele eettentjes de XITE Stage tegen. Deze area is wat kleiner opgezet, maar de sfeer is erg goed. Daarachter vinden we de Mainstage. Het hoofdpodium ligt zoals we gewend zijn van Dance Valley een stukje naar beneden. Hierdoor kunnen de bezoekers vanaf een heuvel op de stage kijken, als in een echte vallei. Iedereen heeft zo goed zicht op alle acts. De Mainstage is erg kleurrijk, de kleuren van het Dance Valley logo komen allemaal terug: paars, roze, geel, oranje, blauw en groen.

Om de SLAM! Stage te kunnen bezoeken lopen we een kleine wandeling door een bosje en via een berg. Hier is een kleine stage met een barretje. Onderweg naar de Crazyland Stage komen we weer heel veel eettentjes tegen. Je kunt van alles halen: patat, pannenkoeken, churros, loempia’s, wok. Op het terrein kun je dit aan picknicktafels lekker op eten. De Crazyland area is groot en outdoor. De stage is een groot geel landhuis waarin de DJ op de veranda lijkt te staan. Hier zijn continu dansers, acts en vermaak. De hardere stages liggen vervolgens vlak naast elkaar. De Hardstyle/Hardcore area is een grote overdekte tent en de Crossover Hard bevindt zich buiten. Op het terrein staat een hele grote zweefmolen. Helaas durfden wij er met die harde wind niet in, maar je hebt vast een prachtig uitzicht over het festivalterrein.

De sfeer op het festival is erg goed. Mensen zijn verkleed en hebben hun mooiste festivaloutfit uit de kast getrokken. Vriendengroepen, stelletjes, jong en oud. Iedereen is welkom op Dance Valley en gezamenlijk maakt iedereen er een mooi feestje van. Opvallend is dat er veel bezoekers overal op het gras zitten. Als ik rond kijk zijn er ook weinig zitplekken te vinden. Rond het begin van de avond is het aanzienlijk een stuk rustiger bij de stages. Het lijkt erop dat veel mensen al vroeg het festival verlaten.

Als echte house liefhebber ben ik veel te vinden bij de Mainstage. Kris Kross Amsterdam draait een heerlijke set met verschillende nummers en genres door elkaar. Chuckie draait een heerlijke set met verrassende melodieën waarop het publiek heerlijk los gaat. Voor de mensen die naar veel festivals gaan kennen Nathan wel. Nathan was natuurlijk niet te missen op Dance Valley en het is weer prachtig om te zien hoe vele bezoekers zijn geweldige dance moves massaal na doen voor de Mainstage. Tijdens de wisselingen van DJ’s worden er herinneringen van voorafgaande jaren van Dance Valley op schermen getoond. Dance Valley laat via Facebook weten geen eindshow met vuurwerk te kunnen geven, wegens veiligheid. Onderweg naar de uitgang zien wij toch wat vuurwerk de lucht in schieten. Tot volgend jaar!

14 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter