Report: Daydream Festival 2017

Report: Daydream Festival 2017

We zijn het festival seizoen weer goed begonnen! En ook al ben ik misschien een beetje verbrand, beter weer konden we ons niet wensen op Daydream Festival.

Op zaterdag 8 april vertrokken we met de auto naar Lommel in België. Het festival terrein was heel duidelijk aangegeven en ook het parkeren was prima geregeld. Jammer genoeg mochten er geen tassen mee naar binnen worden genomen. Je moest deze buiten het festivalterrein in een kluisje opbergen, de spullen die je nodig had kon je dan binnen in een kluisje stoppen. Wat me vooral opviel (ook al stonden we niet op de camping) was dat er ook caravans op het campingterrein waren toegestaan. Natuurlijk heel fijn, omdat het ‘s nachts nog steeds heel koud kan worden en caravans op veel festivals niet zijn toegestaan.

daydream-overdag

Photo: tomdoms.com

Nadat we vrij snel muntjes hadden gehaald, verkenden we het terrein. Het terrein had een geweldige sfeer de stages waren heel mooi aangekleed. Toen het donker werd waren de lichtshows ook echt geweldig om te zien. Gelukkig was er evenveel plek om binnen in de tenten te staan als buiten in de zon.

Op het festival was er qua muziekaanbod van alles wat te vinden. EDM, Hardstyle, Techno, House en zelfs een knusse schuur met slechte meezingers. Na in de zon te hebben genoten van artiesten als Nervo en Dannic zochten we de ‘harder styles’ op. Wat me opviel was dat het festival niet stampend vol was, ondanks dat er voor een goede line-up gezorgd was met veel variatie. Het festival had dat misschien ook graag anders gezien maar ik was er blij mee! Bij de stage ‘Bad Dream’ hadden we dan ook alle ruimte om even goed los te gaan op namen als Adaro en Da Tweekaz en aan het einde van de avond op de set van Korsakoff.

daydream-eindshow

Photo: maxkneefel.nl

’s Avonds zochten we de eettentjes op. Keuze genoeg! Van een simpele puntzak met friet of hamburger tot een Italiaanse pasta. Er was van alles te krijgen dus keuze voor iedereen. Daydream had rekening gehouden met het warme weer, want ook ijsjes en verfrissende cocktails waren te verkrijgen. Zelfs de ‘fitgirls’ konden hun hart ophalen, want ook gewoon fruit werd verkocht. Dit kon je dan allemaal rustig nuttigen aan een van de vele picknick tafels. Als je even goed oplette kon je zelfs een hangmat bemachtigen. Wat wel af en toe lastig was, was dat niet overal dezelfde drank te verkrijgen was. Zo kon je niet zomaar bij elke bar een wijntje halen. Maar dat mag deze geweldige dag natuurlijk niet verpesten.

Tegen de avond zakte de temperatuur aanzienlijk, maar met behulp van een dik vest kwam je de avond prima door. Je kon natuurlijk ook naar de overdekte stages gaan, daar was het dan ook gelukkig een stukje warmer. En eerlijk is eerlijk, als je goed tussen alle festival fans loopt te springen krijg je het natuurlijk vanzelf warm. Na genoten te hebben van meerdere top namen was het tijd voor de eindshow. En die was gaaf, de organisatie heeft flink uitgepakt met vuurwerk. Er werden vuurwerkbloemen de lucht in geschoten, waar de windmolens rondom niks bij waren!

Een afsluiting van geslaagde eerste festival dag van 2017, Daydream!

10 april 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter