Report: De Coalitie 2018

Report: De Coalitie 2018

Net voor alle oud & nieuw feestjes sloot De Coalitie afgelopen zaterdag 29 december, 2018 met een knaller af! De eerste samenwerking tussen twee echte Bossche organisaties Smèrrig en Losjes. Wat ons betreft een hele goede! Beide partijen staan garant voor een goed feestje en hebben de handen ineengeslagen. Veel festivalgangers konden deze samenwerking waarderen en de eerste editie was ook meteen helemaal uitverkocht.

De Coalitie vond plaats op de tramkade in Den Bosch. Een terrein wat bekend is voor zowel Losjes als Smèrrig. Makkelijk te bereiken vanuit de stad en met het openbaar vervoer en door de industriële look perfect voor een feestje. De stage van Smèrrig werd gehost op ‘Het Binnenhof’, een tent op het terrein en Losjes was te vinden in ‘De Ridderzaal’, in de Kaaihallen zelf. Gelukkig was het droog en kon je buiten even frisse lucht halen, opwarmen bij de vuurkorf of je iets te eten halen bij de verschillende foodtrucks. Pizza, friet, wraps van alles wat.

Het werd al snel duidelijk dat de meeste festivalgangers de voorkeur gaven aan de stage van Smèrrig. Deze tent was dan ook afgeladen vol en door de vieze dansjes werd het er behoorlijk heet! 😉 dat het er tegen het einde van de avond iets té heet werd kon je merken aan de condensdruppels die naar benden vielen.

coalitie-smerrig

Zó hard werd er gedanst op de hitjes van The Boy Next Door en De Lievelings DJ’s Van Je Zusje. De hitjes van Bizzey vielen net zoals vorige zomer ook goed in de smaak. Tijdens het optreden van Bizzey werd het zelfs zo druk dat sommige ‘Het Binnenhof’ niet meer mochten betreden, maar veiligheid boven alles!

Meer richting het einde van de avond werd het ook drukker bij het stage van Losjes waar er steeds meer duistere techno werd gedraaid. Waar De Sluwe Vos de zaal al aardig had opgewarmd sloten Ben Sims en Sandrien de avond goed af. Het festival was om stipt 00:00 uur afgelopen maar ging verder op twee locaties in Den Bosch. Voor een afterparty van Losjes kon je gelijk oversteken van de Tramkade naar Koudijs Café. Voor nog één dansje op een van de Smèrrige hitjes kon je door in P79, ook een bekend terrein voor de organisatie.

Dit was de eerste editie van deze samenwerking tussen Smèrrig en Losjes maar wees niet bang, voor volgend jaar staat De Coalitie 2019 al gepland om zaterdag 28 december. Zet hem alvast in je agenda, deze wil je niet missen!

2 januari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter