Report: De Zon Festival 2019

Report: De Zon Festival 2019

Net als afgelopen jaar, werden we ook dit jaar weer met open armen ontvangen op De Zon Festival. Een klein verschil: de locatie. De routebeschrijving leidde ons dit jaar niet naar Blijburg, maar naar de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Een festival voor een schappelijke prijs
Festivals lijken ieder jaar duurder te worden. Bij De Zon kon je, als je een beetje je best deed, voor een prima prijs een kaartje scoren. Een First Minute was al verkrijgbaar voor €32,50. Met een groep was een vriendenticket ideaal. Deze kon je kopen voor slechts €29,50 per stuk.

De Zon: een begrip onder Amsterdammers
Dat De Zon een begrip is in Amsterdam, blijkt uit het feit dat ook deze editie weer compleet was uitverkocht. Doordat de week voor het festival nogal regenachtig was (denk aan een gemiddelde herfstdag in november), verschenen er aardig wat kaarten op TicketSwap. Dit aantal ging al snel van ‘200’ naar ‘0’, want op eerste Pinksterdag scheen het zonnetje. En dus ging half Amsterdam (en omstreken) met de pont richting het tropische Noord.

de-zon-verslag

Medewerkers met drie handen
Rond 15:00 uur stonden wij bij de ingang. Misschien niet het meest ideale tijdstip om een festivalterrein te betreden, want het was nogal druk. Gelukkig konden we genieten van het zonnetje en de muziek op de achtergrond. Binnen een kwartier waren we binnen (gefouilleerd en wel) en konden we aansluiten in de rij voor de kluisjes. Dit ging gelukkig enorm snel, want de medewerker achter de kassa bleek een kei te zijn in multitasken. Voor €7,50 hadden wij een medium kluis, die we konden openen aan de hand van een pincode. Ideaal!

Binnen enkele minuten aan het festivalbier
Soms zijn de rijen bij de bar zo lang, dat je van ellende maar twee bier per persoon bestelt (ja echt heel naar). Bij De Zon was dit heel goed geregeld, want het ging enorm snel. Ook bij dit festival werd aan het milieu gedacht. Voor €1 kon je een hardcup kopen. Door deze steeds in te wisselen, hoefde je enkel voor je drankje te betalen. Milieubewust als we zijn, hebben we dit natuurlijk gedaan.

de-zon-report

Nieuwe stages op De Zon
Mijn hip-hop-hart ging sneller kloppen toen ik ‘Traag’ van Bizzey hoorde. ‘Ben ik op het verkeerde festival beland?’, dacht ik nog. Dat bleek niet het geval. Wel bleek dat De Zon dit jaar een nieuwe stage aan het festival had toegevoegd: de Hete Stage. Een goede toevoeging wat mij betreft! Naast de Hete Stage, werd ook Club 7 Alles Geven geïntroduceerd op het festival.

Losgaan op afwisselende deuntjes
Wat meer vertrouwd klonk, waren de deuntjes bij de Sicke Stage (house en disco) en de Lekkere Stage (house en techno). Welke dj’s er precies draaiden is lastig te zeggen, aangezien De Zon nooit een line-up bekendmaakt. Dat ze goed waren is een feit, want bij deze stages was het verreweg het drukst. Voor een beetje afwisseling, kon je een kijkje nemen bij de Gezellige Stage. Hier kon je terecht voor de leukste zomerhitjes.

Is het al 2020?
De Zon Festival 2019 was écht een supereditie. Een nieuwe locatie is altijd wennen, maar dankzij de opzet hoefde je je geen seconde te vervelen. Vanaf het moment dat je het terrein betrad, werd je geëntertaind. Ook wil ik mijn complimenten geven aan de medewerkers van De Zon. Dankzij hen liep het allemaal als een trein. Mijn conclusie: ik.wil.nog.een.keer!

12 juni 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter