Report: DGTL 2019 Zaterdag

Report: DGTL 2019 Zaterdag

Feestseizoen met DGTL zonnig en duurzaam geopend

Afgelopen weekend werd op de NDSM-werf in Amsterdam het festivalseizoen wederom geopend met een sfeervolle editie van DGTL. Naast dat het festival zoals altijd zeer duurzaam is, hielpen de weergoden ook mee en werden de festivalbezoekers getrakteerd op een zonnige dag.

Dat DGTL ecologisch verantwoord is, wisten we natuurlijk al. Maar dat je dit jaar minder afval produceerde óp het festival dan wanneer je níét zou gaan is natuurlijk een applaus waard. Niet voor niets won het festival de A Greener Festival Award en staan ze te boek als het meest duurzame festival ter wereld. Aan muntjes doen ze festival bijvoorbeeld niet, je kunt gewoon betalen met je pinpas. Buiten dat dit groen is, heeft het als extra voordeel dat je niet de volgende dag nog eens aantal munten in je binnenzak voelt.

Het festival wil volgend jaar volledig circulair zijn. Dit voor elkaar krijgen zal een flinke uitdaging worden maar dat het een mooi streven is, is iets dat zeker is! Uiteraard is DGTL veel meer dan alleen ontzettend duurzaam. Het fantastische weer en een rete goeie line-up zorgden voor een heerlijke sfeer!

De zaterdag begon lekker rustig. Nadat we het pontje hadden gepakt en het festivalterrein betraden konden we gemakkelijk een kluisje fixen zonder wachtrijen. Muntjes hoefden we uiteraard ook niet te halen waardoor we direct het festival konden gaan verkennen. Een rondje langs de uiteenlopende stages leerde ons dat de stemming er al direct lekker in zat.

dgtl-2019

Photo by: jordybrada.com

Bij vrijwel alle stages werd er rustig afgetrapt en stonden de meeste mensen onder het genot van een biertje in de zon hun eerste dansmoves te vertonen. Op de hoek van het festivalterrein bevond zich in een oude loods de Generator stage. Hier hadden de dj’s lak aan het lekker rustig inkomen en ging het publiek direct los op de beats van onder andere Deniro. Voor ons was deze harde techno zo vroeg op de dag iets te veel van het goede en besloten wij nog een rondje over het terrein te lopen.

Bij de Filter stage vonden we meer tech-house en waren het Parallells die met een liveshow de voetjes al aardig van de vloer kregen. Hierna liepen we richting de Frequency stage waar Horse Meat Disco heerlijke discotunes draaide. In deze kleinere kas was de sfeer heerlijk gemoedelijk en werd er volop gedanst. Vervolgens betrad Titia het podium, zij schroefde het tempo al lekker op.

Een kleine break was nodig bij het prachtige foodcourt. Hier werd uitsluitend vegetarisch voedsel verkocht en absoluut niks verspilt. Eetgelegenheden als deze laten mijn hart als voedselliefhebber sneller kloppen.

Met de bijgevulde energie gingen we toch maar eens kijken bij de grote AMP-stage. Hier trok de set van Sluwe Vos zoveel bekijks dat het voor ons wat te druk was, toch maar ergens anders proberen dus. We voelden onszelf moedig genoeg om het weer bij de Generator stage te proberen. Hier stond Rodhad inmiddels achter de draaitafels. We voelden dit heerlijke techno geweld wel en vervolgens knalde Ben Klock de rest van de avond lekker door. Omdat we toch benieuwd waren naar Floorplan op de AMP stage besloten we om het laatste gedeelte van hun set mee te pakken. Hier kregen we geen spijt van want wat was dat een feest!

dgtl-zaterdag-2019

Photo by: jordybrada.com

Photo by: jordybrada.com

26 april 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter