Report: DGTL 2019 Zondag

Report: DGTL 2019 Zondag

Maandenlang hebben we ernaar uitgekeken, de start van het festivalseizoen. Afgelopen paasweekend was het eindelijk zo ver: DGTL 2019! Traditiegetrouw opent dit technofestival het seizoen. Normaal met grijs en grauw weer, maar dit weekend volle bak zon.

Dat het niet altijd mooi weer is op DGTL is te zien aan de opbouw van de stages. Elke area is overdekt, iets wat vandaag eigenlijk overbodig was. Het liefst sta je buiten, maar op de AMP en Frequency stage is het ook heerlijk vertoeven. Bij deze tenten, met doorzichtig dak, beleef je de echte festival sfeer. Met een biertje in de hand genieten van heerlijke sets.
De dag begon sowieso al goed. Op de pont vanaf A’dam Centraal krijgen we van de promo dames van Erisoff een muntje om een cocktail op het festivalterrein te halen. Met de boot word je vervolgens recht voor het festivalterrein gedropt, ideaal.

Bij AMP liep heel DGTL om 17:00 uur uit voor Disclosure. Een goede opwarming waar hun hits als Latch en White Noise voorbijkwamen. Bij de iets kleinere tent van Frequency kwamen de voetjes van de vloer op de set van Carista. Deze Nederlandse vrouwelijke DJ draaide een lekkere funky house set.

dgtl-zondag-2019

Photo: Tim Buiting

Na een hapje eten bij het prachtige foodcourt, omgeven door veel groen, werd het tijd voor het zwaardere werk. Dit vonden we vooral in bij de Generator stage. Hier werd aardig gebeukt op Amelie Lens, Dax J en Len Faki. Deze artiesten zorgden dat de oude loods, waarin de stage zich bevond, goed losging. Deze donkere ruimte gecombineerd met een goede lichtshow waren ideaal voor de sets.

De grootste area, die van Modular, werd omgeven door vele zeecontainers. Samen met de uitstraling van het NDSM-werf terrein zorgde dit voor de rauw techno sfeer. In deze mega tent draaiden o.a. Henrik Schwarz en Dixon.

Wij sloten af met Kölsch. De overgang van de Generator naar de AMP-stage hadden we misschien andersom moeten maken. Want hoewel de Duitse DJ prima draaide, missen we wat bass in de AMP-tent. Veel ruimte om los te gaan is er op sommige momenten van de dag niet bij deze area.

Van de drukte was bij de bars en toiletten niks te merken. Je hoefde nooit te lang te wachten op je biertje (€3). Deze werden geschonken in hard cups. Je loopt de hele dag met een beker, maar het festivalterrein ziet er erg schoon uit. DGTL is sowieso een voorloper op het gebied van het duurzaam organiseren van een festival. Er worden talloze maatregelen genomen om volgend jaar het eerste circulaire festival ter wereld te worden.

DGTL is een heerlijk festival om het seizoen mee te openen. Met een lekker divers publiek losgaan op heerlijke house en techno. De NSDM-werf is hier een prachtige locatie voor. Mocht je overigens nog een muntje over hebben na het inwisselen van je hard cup, de code die er op staat kun je hier invoeren. Je maakt dan kans op tickets van volgende DGTL-feestjes zoals tijdens ADE of het festival in Barcelona. Het festival in Amsterdam volgend jaar staat ook alweer op de planning. DGTL 2020 vindt plaats in het weekend van 10 t/m 12 april!

dgtl-sunday

PIC BY KIRSTENVANSANTEN

Photo’s by: Jordy Brada, Tim Buiting & Kirsten van Zanten

26 april 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter