Report: Dockyard x Mystic Garden ADE 2021

Report: Dockyard x Mystic Garden ADE 2021

Wie vorige week door Amsterdam fietste, kon de festivalganger er zo uitpikken. Met hippe bucket hats, zonnebrillen en schoudertasjes kon je de ADE’ers van de rest onderscheiden. Aan hippe outfits was 16 oktober ook geen gebrek op het Havenpark in Amsterdam. Daar organiseerden Dockyard en Mystic garden opnieuw samen een festival: Dockyard x Mystic Garden ADE 2021.

Hoe Dockyard x Mystic Garden ADE 2021 begon

Het ADE-festival bevond zich op het Havenpark. Een prima festivallocatie, vlakbij Station Sloterdijk. Goed te bereiken dus met zowel je fiets – als je uit Amsterdam komt of supersportief bent – als het OV. Bij de ingang verliep alles soepel. Even je QR-code scannen, je tas ondersteboven houden en door. Bij binnenkomst kon je direct je geld inwisselen voor plastic muntjes en een kluis huren.

dockyard-ade

Felgekleurde attributen en levensgrote paddenstoelen

Zodra je het festivalterrein opkwam, wist je even niet meer waar je moest kijken. Lampen, felgekleurde attributen, ballenbakken en levensgrote paddenstoelen (ja écht) kwamen je tegemoet. Genoeg entertainment dus en superveel sfeer!

Groot terrein met zes verschillende stages

Op het festivalterrein vond je zes verschillende stages. Voor keiharde techno moest je zijn bij Dockyard Friends, GEM en Machine. Een hele vette line-up met namen als Sam Paganini, Pleasurekraft, Monika Kruse en Ben Klock.

De iets minder harde dreuners vond je bij Mystic Melodies en Mystic Treehouse. Hier zorgden dj’s als Benny Rodrigues en Franky Rizardo dat je geen seconde stilstond.

Wilde je even ongegeneerd meezingen met je favoriete hitjes? Dan was TIJDSMASJIEN – met optredens van Bilal Wahib en Jody Bernal – de place to be. En dan was er nog Club 7.

mystic-garden-ade

Alles geven in Club 7

“Waarom staat er voor die kleine tent toch steeds zo’n lange rij?”, vroeg mijn medefestivalgenoot. Dat bleek te zijn voor een ‘extraatje’ op het terrein: Club 7. Zodra je binnenkwam snapte je het concept meteen: zeven minuten alles geven. Met alle soorten muziekgenres door elkaar was dat één groot (tent)feest!

Feestvreugde tot 23:00 uur

Wilde je nog even snel wat eten voor je reis naar huis begon? Dan kon je terecht bij een van de vele foodtrucks op het terrein. Deze vond je allemaal bij elkaar, met daar tussenin de nodige picknicktafels en andere gezellige zitplaatsen. Om 23:00 uur stopte de muziek en was het tijd om het festivalterrein te verlaten. Eindoordeel: een supergoed georganiseerd festival waar iedereen zich kan vermaken. Of je nou de hele dag in een technotent wil staan of graag rondjes loopt (elk rondje is anders), Dockyard x Mystic Garden is een gouden combinatie!

dockyard-ade

Foto’s: Chee Janssen

19 oktober 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter