Report: Don’t Let Daddy Know 2018

Report: Don’t Let Daddy Know 2018

In maart is het altijd weer tijd voor een geweldige House feestje in een geweldige locatie, de Ziggo Dome. Voor de meeste ook het laatste indoorfeest en weer wachtende tot het festivalseizoen. In het weekend van 2 tot en met 3 maart viert Don’t Let Daddy Know (DLDK) alweer haar zesde editie en tweede weekender. DLDK start haar wereldtour dit jaar in Nederland en reist door naar België, Brazilië, Chili, China, Duitsland, Hong Kong, India, Japan, Schotland, Spanje, Thailand, Turkijke en Engeland. De organisatie vraagt of alle buitenlandse bezoekers hun vlag mee nemen en hun land zullen presenteren. Door de vele fans uit het buitenland is DLDK dit jaar gaan samenwerken met Festicket om kaarten en verblijf gecombineerd te kunnen aanbieden voor bezoekers uit het buitenland.

Korte geschiedenis
Speciaal voor alle lezers voor wie de geschiedenis van DLDK onbekend is een korte beschrijving van het ontstaan van dit geweldige feest. Het begon 6 jaar geleden op het magische eiland Ibiza. Het is nu een wereldwijd fenomeen dat zijn plaats heeft gevonden in grote stadiums en arena’s over de hele wereld. DLDK wilt mensen samen brengen en een gevoel geven van saamhorigheid en dit lukt hen iedere editie weer.

Credits: Delio Nijmeijer

Hoge verwachtingen en een avond vol verassingen
De organisatie kondigt voorafgaande van het evenement aan dat zij dit jaar een hele nieuwe productie in de Ziggo Dome zullen neerzetten met uitermate goede visuals en een ultiem design. ‘We know you expect the best, and we go to any lengths necessary to deliver it’. En of dit meer dan waar is… Opnieuw wordt de Zigge Dome omgetoverd tot de grootste nachtclub van de wereld. De stage is waanzinnig, het bestaat uit hele grote platen waar lichten uit komen en visuals op te zien zijn. De stage is zo opgebouwd dat deze naar voren lijkt te komen als een 3D effect. De visuals en beelden die op de schermen te zien zijn, zijn van topkwaliteit en ontzettend scherp. De visuals lopen door naar een balk aan de zijkant van de bovenste tribune en de driehoeken die boven het midden van de dansvloer hangen. Deze driehoeken kunnen heel ver naar beneden en hangen op zijn tijd vlak boven de dansvloer. De lasers zijn geweldig en hebben zelfs verschillende kleuren. De lichten worden enkele keren in allemaal verschillende kleuren opgelicht en het is hierdoor erg kleurrijk. Zelfs de vlammen die uit het podium schieten zijn vernieuwd en nooit eerder gezien. Na al die grote feesten en festivals die ik heb bezocht weet  Don’t Let Daddy Know mij echt te verassen!

Credits: Delio Nijmeijer

Entree, bezoekers & VIP
Tijdens de inloop staat er een lange rij voor de Ziggo Dome, maar het loopt toch aardig goed door. In de grote aankomsthal staan medewerkers die alle bezoekers een bandje om hun pols doen. Er rolschaatsen meiden door de gang met stickers en hier beplakken zij de bezoekers spontaan mee. Op dit moment is al te merken dat er heel veel buitenlanders aanwezig zijn op dit feest. Het voelt alsof je toerist bent in eigen land. In tegenstelling tot vorige jaren, toen de meerderheid Engels was, zijn er nu veel Polen en Franse. Er is een VIP deck in het midden van de zaal die boven de dansvloer staat. Zij hebben een geweldig uitzicht op de zaal en de stage en een privébar. Op sommige momenten lijkt het wel erg druk en vol te zijn op dit deck.

Timetable
Al zoveel positiviteit over dit feest en dan hebben we het nog niet eens over de line-up gehad. Zowel vrijdag als zaterdag staan er weer vele grote namen op de planning.

Vrijdag
22:00 Raiden
23:00 Vini Vici
00:00 Third Party
01:00 Sunnery James & Ryan Marciano
02:15 Steve Angello
03:30 W&W
04:30 Headhunterz
Zaterdag
22:00 Mike Williams
22:45 Lucas & Steve
23:45 Sennox
00:45 Nicky Romero
01:45 Axwell & Ingrosso
03:00 Nervo
04:00 Timmy Trumpet
05:00 Wildstylez

Credits: Delio Nijmeijer

Intro’s en sfeer
De DJ’s draaien allemaal een hele lekkere set en vanaf de DJ booth tot het achterste stoeltje in de tribune gaat het helemaal los. Wat een geweldige feest sfeer hangt er binnen de Ziggo Dome gedurende de nacht. Het armbandje dat we aan het begin van de avond hebben gekregen begint rond het midden van de nacht te branden. Prachtig gezicht om overal om je heen witte en rode lampjes te zien branden. Voordat elke DJ het podium op komt is er een intro. Tijdens deze Intro’s verschijnt er een vrouwelijke stem uit de speakers en mooie beelden met tekst op de schermen. De Intro van Nicky Romero heeft een stempel achtergelaten. De vrouwelijke stem vertelt dat de stroom is uitgeblazen en vraagt ons om zo hard mogelijk te schreeuwen om de stroom weer op te wekken. De lampen en lasers hebben hun eigen rol binnen deze intro en alles is perfect getimed.Ze telt af van 3, 2, 1 en alle bezoekers schreeuwen zo hard ze kunnen. Ze vertelt ons dat het nog niet genoeg is en vraagt ons om nog harder te schreeuwen. We doen het opnieuw na 3, 2, 1 en met zijn alle schreeuwen we nog harder dan de eerste keer. Wat geeft deze intro mij een ontzettend veel energie. Don’t Let Daddy Know maakt er echt weer een hele show van.

DJ’s, sets en muziek
Nicky Romero draait een heerlijke set met veel ‘festival’ nummers. Axwell & Ingrosso sluiten af met een song uit de ouder doos ‘killing me softly’. Alle bezoekers zingen dit liedje keihard mee. Nervo draait rond het einde van de set oude hiphop nummers. Nervo blijft wat langer draaien dan dat op onze timetable staat. Zij staan tot 4.20 uur achter de draaitafel tot Timmy Trumpet hen komt overnemen. Timmy Trumpet start natuurlijk met zijn trompet en het geluid galmt door de Ziggo Dome heen. Hij draait voor ieders wil wat, van House, Latin House, Hardstyle, Hiphop tot Dubstep. Timmy Trumpet blijft ook wat langer een show weggeven op de stage. Wildstylez lost hem om 05.25 uur af en mag deze geweldige nacht tot een einde brengen. Dit doet hij natuurlijk met heel veel Hardstyle afgewisseld met een House nummertje. De hele zaal en tribunes lijken tot het aller laatste moment goed gevuld te zijn. De Don’t Let Daddy Know familie blijft tot het einde feesten.

Credits: Delio Nijmeijer

Het was werkelijk waar weer een geweldige editie van Don’t Let Daddy Know. Een avond vol show en verassingen. Die zelfs alle diehard fans en feestbeesten doet verassen. Zo had Snapchat tijdens deze nacht zelfs verschillende filters van alle aanwezige DJ’s gecombineerd met het DLDK logo die tevoorschijn kwamen als zij aan het draaien waren.

Credits: Delio Nijmeijer

Aftermovie 2017
Helaas kunnen we nog niet verwachten dat Don’t Let Daddy Know haar aftermovie al af heeft. Maar om alvast, alweer of nog steeds te kunnen nagenieten van deze prachtige nacht hieronder de aftermovie van de vijfde editie van vorig jaar.

 

5 maart 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter