Report: Dream Village 2023

Report: Dream Village 2023

Op zaterdag 9 september en zondag 10 september was het weer tijd voor het Dream Village Festival. Op zaterdag was het Dream Village Dark Visions, een hele dag vol bekende hardcore en techno DJ’s. En op zondag was het tijd voor Dream Village Sweet Dreams. Toen ik de line-up bekeek van sweet dreams was ik gelijk verkocht: hier moet ik heen. En dat hebben we dus ook gedaan!

Het Begin
Na het plannen van een mooie selectie artiesten en waar en hoe laat ze speelde waren we de dag begonnen met Mr. Belt & Wezol. Ik had nog nooit van ze gehoord, maar ik ga vanaf nu wel in de gaten houden waar ze weer spelen. Ze speelde een hoop house/dance klassiekers en dat vond iedereen in het publiek heerlijk. De tent stond niet helemaal vol, maar de sfeer was niet te toppen.

mrbelt-en-wezol
DJ PAUL MAKE IT LOUDER
Mr. Belt & Wezol was een goed begin van onze festival dag, maar de energie kwam er pas echt in toen we naar Paul Elstak gingen. Ik ben geen enorme hardcore fan, maar als er iemand was die ik nog een keer wilde zien optreden, dan was het wel Paul Elstak. Paul trad bij een van de kleinere area’s op. Het voelde vooral erg klein vanwege de enorme drukte, omdat iedereen Paul Elstak wilde zien optreden. Desalniettemin was ook hier de sfeer geweldig. De area was buiten, dus we konden heerlijk in het late zomerse zonnetje genieten van de klassiekers. Ook speelde en mixte hij wat bekende techno nummers waar het publiek net zo hard op ging als de rest van de nummers. De bas van de boxen kon je door heel je lichaam voelen.

paul-elstak-dream-village
Eten & Antoon
Na het los gaan op Paul Elstak was het tijd om wat te eten, Er waren genoeg opties aan eten denk aan: pizza, burgers, friet en zelfs fruit. Mijn persoonlijke keuze was een echte uitgaan klassieker: De Turkse pizza. Terwijl we aan het eten waren speelde Antoon op de mainstage. Ik ben zelf geen enorme Antoon fan, maar ik moet toegeven dat ik stiekem ook een beetje heb meegezongen.

Lucas, Steve en Afrojack!

Na het uitrusten was het weer tijd om te gaan knallen. De rest van de shows waar we heen wilden waren allemaal bij de mainstage. Het ontwerp van de stage zag er mooi uit en ook de lichtshows waren super gaaf. Om 19:10 was het tijd voor Lucas & Steve. Ik had al van ze gehoord, maar ik had ze nog nooit in het echt gehoord. Ze brachten gelijk, toen ze het podium op kwamen, een goede sfeer met zich mee. “Doe die handen in de lucht”, tijdens hun show heb ik nog vaker mijn handen opgestoken dan in mijn tijd op school. Het was te merken dat ze de crowd wel onder controle hadden.

Na een energieke show van Lucas & Steve was het tijd voor Afrojack. Jaren geleden luisterde ik al veel naar EDM/Dance muziek. Denk aan artiesten als Avicii en Martin Garrix, maar ook Afrojack en David Guetta. Het voelde een beetje onwerkelijk dat ik Afrojack en David Guetta de komende 3 uur live ging zien draaien. Afrojack kwam knallend de stage op en de tent stond ‘heee leee maaal’ vol. Toen we even de tent uit wilden voor wat frisse lucht duurde het zeker 10 minuten voor we de tent uit waren. Buiten de tent stond het nog voor een paar meter vol met mensen die allemaal graag deze artiesten zagen optreden. Niet alleen de muziek was fantastisch bij Afrojack, ook de effecten waren schitterend. Er waren vooral héél véél lasers.

afrojack-dream-village
David Guetta

En de headliner en afsluiter van de dag was David Guetta! Hij opende de show met een van, zo niet zijn meest bekende nummer: Titanium. En dat het bekend was was wel te merken aan het publiek, iedereen kon het namelijk mee zingen.

Buiten was het warm met overdag een temperatuur rond de 30 graden. En in de tenten? nog warmer! Althans zo voelde het wel. Iedereen stond gezellig dicht op elkaar om maar zo dicht mogelijk bij het podium te komen om deze legend van dichtbij te zien. Het was zo vol, dat er bijna geen ruimte meer over was om nog te dansen of überhaupt te bewegen. Toch ging iedereen los op de muziek die Guetta draaide. Je merkte aan Pierre David Guetta (zijn volledige naam) dat die na al die jaren van optreden er nog steeds veel plezier in had. Hij speelde wat oude nummers en ook zijn nieuwere nummers die tegenwoordig veel op de radio te horen zijn. Hij heeft er van genoten en wij als publiek ook, iedereen zong mee en danste erop los. Een groot succes dus!

Na het mooie einde van deze dag was het snel terug naar de auto om voor de drukte te zijn. Dit was helaas niet gelukt, we hebben uiteindelijk anderhalf uur op het terrein gestaan voor we eraf konden. Goed om te weten voor de volgende keer dus!

Het was de eerste keer dat ik naar Dream Village ben geweest en ik vond het gelijk een fantastische ervaring dat zeker voor herhaling vat baar is. Ik hoop alleen wel dat het volgend jaar wat minder warm is. Ondanks dat het wel lekker is als je een dagje wilt gaan zwemmen, is het wat minder fijn als je een dagje los wilt gaan op een festival.

11 september 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter