Report: Dreamfields 2019

Report: Dreamfields 2019

Daar staan we dan, te wachten op Arnhem Centraal om vervolgens met de pendelbus naar Dreamfields gebracht te worden. Lopend vanaf het station zien we al gelijk een rij met mensen staan die hetzelfde plan hebben. Eenmaal achteraan gesloten in de rij, komt er al vrij snel iemand naar ons toe zodat we bus tickets kunnen kopen, top geregeld! Na het kopen van de tickets, duurt het nog ongeveer tien minuutjes voordat we al in de bus kunnen stappen. Dit gaat echt een stuk sneller dan verwacht :-).

Na twintig minuten stopt de bus en zijn we er dan eindelijk. We hebben er zin in!! Voor wie niet bekend is met Dreamfields: het is een festival waar voornamelijk Hardstyle en House wordt gedraaid met DJ’s als Myst, Act of Rage, Rebourne en Retrospect. Maar, er is voor ieder wat wils want ook Chipz, Tony Junior, The Partysquad, de Snollebollekes, Frenna en Boef zijn aanwezig. In totaal zijn er zes podia: Mainstage, Cross-Over, Hardstyle, Deep & Future, Raw Hardstyle en Feest.

Wat gelijk opvalt als we aankomen, is de locatie. Wat gaaf zeg! Heerlijk aan het water, met een groot reuzenrad in het midden. Verder zien we vanuit de verte al verschillende stages, het ziet er allemaal prachtig en indrukwekkend uit. Na het regelen van de locker en muntjes, wat allemaal heel snel en soepel ging, konden we los, op naar de Deep & Future Stage!

dreamfields-2019

Al scheen de zon niet, met 24 graden was het toch een aangenaam temperatuurtje. Hoe fijn was het dan ook om lekker te dansen bij the Deep & Future stage, lekker uitwaaien met een heerlijk windje op het strand. Toen we aankwamen was La Fuente aan het draaien. Wat draait die lekker zeg! De dansers op het podium maakte het helemaal af. Wat een top optreden. Vervolgens besloten we naar de hardstyle stages te gaan. Deze waren zowel binnen, in een tent met raw hardstyle, als buiten, met een hele gave stage (die leek om een soort Chinees paleis). Ook hier maakten DJ’s als Wildstylez en Headhunterz er een mooi feestje van.

Gregor Salto was om 17:00 aan de buurt. Dit was onze grote favoriet! Als techno-liefhebber is dit festival toch wel wat anders dan we gewend zijn. Nog nooit hebben we zoveel mannen zonder T-shirt rond zien lopen haha!

Helaas had de weerman gelijk, en is er af en toe een buitje. Maar op een gegeven moment barst het echt los. De regen komt met bakken uit de lucht. Oh nee! Aangezien er maar drie stages overdekt zijn probeert iedereen naar binnen te vluchten. Met als gevolg dat iedereen de tenten in stormt en flink op elkaar gepropt staat. Gelukkig bleef de sfeer er goed in, en leer je iedereen zo nog net iets beter kennen ;). Ook de organisatie was er redelijk op voorbereid, want al snel liep iedereen met een regenponcho vrolijk door te dansen. En eigenlijk heeft het ook wel iets die regen, met z’n allen zo dicht op elkaar staan, met heerlijke muziek op de achtergrond; ik ken ergere momenten.

En na regen komt… Eten! Want van al dat dansen krijg je flinke trek. Aan leuke foodtrucks geen gebrek, wat een keuze. Er zijn twee area’s ingericht met foodstands; van wafels tot saté, en van pizza tot smoothies; iedereen komt hier aan zijn trekken.

Wat vliegt de dag voorbij… En dan blijft de vraag toch altijd; waar eindig je de avond?! Kijkend naar de line-up besloten we naar de Mainstage te gaan. De Australische Timmy Trumpet sluit Dreamfields legendarisch af.

Wat een dag. Met regen en zon, met hardstyle, hiphop en house; we hebben ervan genoten. Dreamfields, bedankt! Het was top. Door 11 juli 2020 staat al een groot kruis in onze agenda’s want dan zijn wij er weer bij op Dreamfields 2020.

dreamfields-verslag

Foto’s: Facebook Dreamfields

10 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter