Report: Dreamfields Festival 2014

Report: Dreamfields Festival 2014

Op 21 Juli 2014 moest de 4e editie van Dreamfields plaatsvinden. Dit festival vond plaats op het Rhederlaag terrein aan een meertje in Zevenaar. Dreamfields staat bekend om de variatie in de line-up, je kon mee feesten met De Jeugd Van Tegenwoordig om daarna gas te geven op de RAW Xxlerator stage met Radical Redemption. Wij mochten onder het genot van een biertje en een lekker weertje genieten van dit uitverkochte festival!

Aankomst
Bij aankomst viel ons op dat het allemaal super was geregeld. We kwamen zelf met de auto en al vroeg gaven borden de weg naar Dreamfields aan. Op de parkeerplaats werden de plekken ook goed verdeeld. Eenmaal aangekomen bij de ingang stonden er geen rijen, iedereen hoefde alleen zijn of haar ticket te laten zien en kon je nadat je gefouilleerd was meteen doorlopen. Dit was een groot pluspunt aan Dreamfields Festival. De muntverkoop was ook erg goed geregeld. Er waren pinautomaten waar je de munten kon kopen en er waren loketten waar je ook kon pinnen of met cash kon betalen om zo je munten te bemachtigen. Zo zorgde dit festival ervoor dat er nooit een rij stond bij de munten. Ook was het erg goed dat er meerdere muntverkopen waren op het terrein.

10382251_256529031205219_2065154992719361889_o

Het terrein en het decor
Het terrein was erg goed ingericht op een paar kleine minpuntjes na. Bij grote festivals als deze moet je nou eenmaal soms ver lopen om van de ene stage naar de andere stage te komen. Er waren twee mainstages, de Exxellent stage (Electric Dance Music) en de Xxlerator stage (Hardstyle). Het uiterlijk van deze twee stages waren uniek en heel tof (zie foto). De Sfeermakers stage (Hip-Hop/Garage House/Trap) en de Latin lovers (Deep/Tech House) zagen er ook goed uit. De Xxlerator Raw Stage (Raw Hardstyle) was daarintegen naar mijn mening niet veel aandacht aan besteed, het decor viel dus tegen. Bij de Latin Lovers stage was de dansvloer een strandje wat natuurlijk erg goed paste bij de muziekstyle, je zag dan ook mensen massaal zijn of haar schoenen uitdoen om lekker met de blote voeten in het zand te dansen. Een groot minpunt van de indeling was dat deze stage vlak naast de Xxlerator mainstage lag waardoor die muziek een beetje overstemd werd waardoor je niet maximaal kon genieten van de Deep en Tech House beats van de Latin Lovers stage. De lichtshows waren op de mainstages ook heel gaaf en de eindshow was ook een succes. Overal op het festival terrein was prachtig vuurwerk te zien (zie foto).

dreamfields vuurwerk

Het festival beoordeel ik met een 8,5. Er was een erg goede line-up met mooie decors. Het was ook nog eens lekker weer en ik heb nergens in de rij hoeven staan, al met al een zeer geslaagd festival en een zeer geslaagde dag. Hopelijk tot volgend jaar Dreamfields Festival!

Pluspunten
Mooie aankleding
Mooie eindshow
Gratis toiletten
Geen rijen bij aankomst
Geen rijen bij de muntjes

Minpunten
Muziek werd soms overstemd
Aankleding matig op Raw Xxlerator stage

30 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter