Report: Drift Festival 2022

Report: Drift Festival 2022

Voor de house&techno liefhebber was het zaterdag 11 juni smullen. Op het programma stonden namelijk o.a. Verknipt (Utrecht), Komm Schon Alter (Amsterdam), en Ohm (Delft). Wij kozen voor het festival van Drift in Nijmegen. Organisatie Drift om te Dansen geeft al jaren feesten in deze studentenstad op vaak industriële locaties. Vandaag was dit op het, voor Drift vertrouwde, Vasimterrein met verlaten fabriek net buiten het centrum.

Thuiswedstrijd

Aan de hoeveelheid fietsen bij het terrein te zien kwam het overgrote deel van de bezoekers uit Nijmegen en omgeving. Wij, uit Amsterdam en Den Bosch, probeerden ook een OV-fiets te scoren op het station maar hadden geen succes. De populariteit van Drift zorgde ervoor dat we een stukje moesten lopen. Geen probleem met deze temperatuur want het is heerlijk festivalweer. Een zonnetje met strakblauwe lucht zorgt voor nog meer zin in het festival. Onderweg maken we een pitstop op een terras in het centrum. Je kunt precies zien wie er vandaag naar Drift gaat, prima outfits om een lekker dagje te raven.

Van house tot harde techno

drift-festival-2022

We verkennen het terrein en met dit weer is er niks lekkerder dan inkomen met chille house beats. Die vinden we op de Nyma stage, biertje in de hand en genieten. Qua aankleding zou deze stage pas later op de avond opschijnen met blauwe lichten maar de muziek (Suze Ijó en Ash Lauryn openden) zorgt ervoor dat we hier wel even staan. Rookmachines zorgen voor een nog betere ervaring, er hangt zo nu en dan een heerlijk mistig festivalsfeertje. Ook bij Dänsbar (zie headerfoto) is dit het geval, een area ietwat verscholen achter de eettentjes. Zorg er bij binnenkomst op Drift voor dat je het hele terrein even checkt en ontdek alle stages want door de opbouw en indeling zou je zo een paar area’s missen. De vele containers op het terrein geven een echte festivallook, de haven van Rotterdam is er niks bij.

Het is vandaag lekker druk bij Drift, gelukkig valt het bij de entree en barren reuze mee. Complimenten aan de organisatie want in deze tijd, waar personeel schaars is, is dit prima geregeld. Afijn, hoe verder de dag vorderde hoe hardere stages wij opzochten. Dit vonden we bij Elektrabel, een stage tussen containers en onder aluminium vlaggetjes, waar lekker werd gebeukt. Dit wisselde we af met de Vasim tent die ernaast stond. Door het weer was het hier echter wel erg warm. Het terrein is niet mega groot maar van muziek van andere stages was gelukkig niets te merken, erg fijn!

Tegen het einde kozen we ervoor om naar de stage van De Achtertuin te gaan. De Achtertuin is geen onbekende op het Vasimterrein. Wekelijks van woensdag tot en met zondag is dit een culturele broedplaats waar alles mag en niets moet. De keuze om hier even te gaan kijken bleek een goede te zijn, want de liveset van Ceephax Acid Crew was genieten geblazen.

De sfeer, die de hele dag al buitengewoon goed was, werd met de ondergaande zon helemaal compleet. De goudgele gloed van de avondzon die over het Vasimterrein viel was ronduit magisch.
Het laatste uur danste wij het laatste beetje energie uit ons lichaam, bij de harde technobeats van Freddy K die de Elektra letterlijk en figuurlijk onder hoogspanning zette. Wat een heerlijk einde van een heerlijke dag.

Drift het was een zeer aangenaam weerzien, tot volgend jaar!

17 juni 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter