Report: Drift Festival 2023

Report: Drift Festival 2023

10 juni was het weer zo ver, Drift Festival 2023. Na de editie in november waar veel overdekte stages waren, besloten om ook Drift Festival aan te doen. Wat ik zo vet vond bij Herfstdrift Festival waren de ’tribunes’ waardoor je ook veel over het publiek heen kon kijken. Ook de lichtshow was in de herfst heel erg goed maar met een festival in de zomer hoef je weinig van de lichtshows te verwachten natuurlijk. Maar een zonnetje op je bol is net zo fijn!

Waar ik vroeger de timetable aandachtig bestudeerde om de beste sets bij te kunnen wonen, is dat tegenwoordig anders. Ik wil me laten verrassen en dat kan het beste door je dag niet te veel te plannen. Tegenwoordig loop ik gewoon met de rest mee, we waren immers met een flinke groep en dan kom je vaak wel bij leuke artiesten uit die je nog niet kent, maar wel verrassend leuk zijn.

Fotograaf: Sander van de Ven (@xsanjay)

We begonnen onze dag bij de Dansbär waar op dat moment Sassy J aan de knoppen mocht draaien. De Dansbär was slim ingericht met achter het podium een hele grote boom. Gedurende de dag zag je de zon achter de boom vallen, waardoor je steeds makkelijker aan de hitte kon ontsnappen later op de dag. De muziek was niet wat ik verwacht had, ik kon me met de herfst nog herinneren dat hier wat disco gedraaid werd maar dat was nu niet het geval. Wel een prima sfeertje bij deze stage, maar toch even verder kijken…

Op naar de Elektra stage waar Kerrie bezig was. Hier had ik het best prima naar mijn zin, maar stond je helaas wel pal in de zon. Maar door op tijd naar de insmeerbar te lopen en op de weg terug drinken mee te nemen was het hier prima vol te houden… Ook kon je hier aan de zijkant even tot rust komen door in het gras te liggen. Op het terrein is niet heel veel gras maar dit stukje maakte het wel fijn om even te chillen.

Fotograaf: Sander van de Ven (@xsanjay)

Verkoeling op het terras

Om even uit de zon te gaan waren we na een poosje bij de Vasim naar binnen gegaan. Het leek een goed idee, maar op zo’n zomerse dag vond ik het niks om binnen in een donkere zaal te staan. Nog geen 5 minuten en we waren weer buiten. We besloten het terras op te gaan, bij de secret area ‘Mesh’, waar je een goed overzicht had op het festival. Hier kwam er afentoe ook een lekker briesje voorbij, als je onder de parasol stond. Hier kon je even goed op adem komen en afkoelen, om vervolgens weer door te gaan.

Op naar de NYMA-stage… hier had je weer van die tribunes waar ik eerder over vertelde. Op een of andere manier vind ik het chill om een beetje overzicht te hebben. Ook lijkt het vaak of mensen op zo’n tribune wat meer ruimte overlaten voor elkaar. De muziek was hier ook dik in orde en doordat de bar erachter lekker rustig was kon je hier in het zonnetje wel even blijven staan. Or;la & Pariah waren bezig en hier heb ik dus ook wel even vertoefd.

Fotograaf: Sander van de Ven (@xsanjay)

Na een hapje gegeten te hebben zijn we toch weer bij de Dansbär beland omdat je daar lekker in de schaduw kon staan. Ondanks dat er gratis water en zonnebrand werd uitgedeeld bij de insmeerbarren, was het overdag in de zon soms wel te broeierig. Maar door de verschillende beschutte plekjes zoals het terras en de Dansbär kon je het goed afwisselen.

Al met al een prima dag gehad hier met de tropische temperaturen. Blijf wel van mening dat een festival, zeker met dit weer, leuker is in een bos of aan een meer. Zo’n soort terrein leent zich in mijn ogen meer voor een herfst/winter festival met dikke hangars. Maar de organisatie heeft er al met al een mooi festival van gemaakt voor dit terrein. Kijk alweer uit naar Herfstdrift Festival.

Geschreven door Berry Vermeulen

15 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter