Report: Drumcode Festival (zaterdag) 2019

Report: Drumcode Festival (zaterdag) 2019

Vandaag staat de 2e editie van Drumcode op het programma, het 2 dagen durende festival dat wordt bezocht door bezoekers met 76 verschillende nationaliteiten. Heerlijk gelegen op de NDSM werf en met Adam Beyer en Awakenings als organisatoren beloofd dat een gruwelijk feest te worden! Dit jaar met 3 buiten stages en 1 stage in een grote hall/tent met de beste techno artiesten van de wereld.

Orange (stage)
Wij beginnen onze dag bij de orange stage waar Ramon Tapia zijn gruwelijke techno set staat te draaien aan het water, harde bass en veel verschillende melodieën is wat hij het liefst draait. Als festival fan moet je natuurlijk zo veel mogelijk gezien hebben van het feestje dus wij gaan door naar de Mainstage waar het goed druk begint te worden.

Mainstage Red
Hier staat Enrico Sanguliano zijn bass goed af te stemmen en al vroeg op de middag begint iedereen in een perfecte vibe te komen. We hebben een lekker plekje gekozen in het midden van de stage die aan de linker- en rechterkant een bar heeft waardoor je niet lang hoeft te wachten op je drankje, ideaal! Na Enrico blijven we nog even staan om de baas Sam Paganini te bewonderen, die er flink veel zin in heeft en de bass nog wat opschroeft en nog hardere bangers door de speakers pompt.

drumcode

Etenstijd
Rond de klok van 19:00 uur beginnen wij toch wel wat honger te krijgen en lopen wij naar het midden van het festival. Hier staan heel wat eet kraampjes naast elkaar staan in een soort van boulevard, wat het festival een zeer leuk beeld geeft! Inmiddels ben je wel bekend met wat je allemaal op een festival kan halen, van friet tot pizza en van fruit tot snoep, noem het maar op.

Purple met Charlotte
Na onze puntzak verse friet te hebben gegeten met uitzicht op de Purple stage (tent) weerhoudt Charlotte de Witte ons niet daar een kijkje te gaan nemen. Wat een vrouw is dat, ze draait het smerigste van allemaal, en dat is ook wel te zien aan hoe iedereen daar uit zijn plaat gaat!

Debuut Joris Voorn
Waar wij nog niet zijn geweest is stage Blue, die meteen bij binnenkomst gevestigd is. Hier staat onze Nederlander Joris Voorn zijn debuut te maken op het festival. Hij draait altijd verschillend van rustige techno tot aan de vibe die bekend is bij Drumcode, harde bass. En dat weet hij, met zijn style en harde bass is hij, en ook het publiek niet te stoppen!

Tot slot
Het festival zit er bijna op waardoor wij onze muntjes op gaan maken door nog een pizza naar binnen te werken en de laatste paar minuten nog even de gezellige en heerlijke sfeer te proeven van het festival! Niks is te gek en iedereen danst en doet mee met elkaar, zoals een echt festival hoort te zijn! Niet alleen daarmee heeft Drumcode het goed voor elkaar, ook de lichtshows, geluid en wachttijden hebben zij goed uitgestippeld!

Volgende editie
Als het aan mij ligt krijgt dit festival een 10! Ben je het daar niet mee eens? Dan ben je er vast en zeker nog niet geweest! Maar niet getreurd, de volgende editie staat alweer op het programma. Dit staat gepland op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2020, zorg dat je er snel bij bent, want op is op.

drumcode-stage

Foto’s: Facebook Drumcode

1 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter