Report: Duikboot Festival 2019

Report: Duikboot Festival 2019

We hadden het dit weekend getroffen met het mooie nazomers weer. Zo kwamen rond de middag zo’n 7.500 luchtig geklede festivalgangers samen met ons het Duikboot Festival terrein op lopen. Gelukkig was er aan het begin van het terrein al een gratis zonnebrand tent waar iedereen met liefde gebruik van maakte. Het festival terrein was gevestigd aan het recreatieterrein bij de Asterdplas in Breda.

Duikboot is duidelijk een wat kleiner festival maar dat geeft het juist zo’n heerlijk gezellige sfeer. Heb jij een hekel aan dat eeuwige geslenter naar andere stages of een wc? Bij Duikboot ben je overal zo aan de beurt. Wat voor mij al helemaal een fantastisch sfeer gaf was een groot kampvuur dat later op de avond aan de water kant werd aangestoken, gelukkig wel met een veilige omheining er omheen.

De organisatie had zeker rekening gehouden met de felle zon door genoeg schaduwplekken te plaatsen. Ook bij een groot deel van de stages stonden tenten zodat je zonder te verbranden heerlijk kon dansen. Het hele festival bestond uit housemuziek in de breedste zin van het woord. Een mix van House, Deephouse, Techno en Disco. Er waren vijf super stages te vinden met een aantal fantastische namen zoals: De Sluwe Vos, Rod, Juan Sanchez en Daisy.

Nachtcollege Techno Tent
Ik vond het heerlijk om tussen deze muziek stijlen te wisselen. Zo kon iedereen in onze groep dan ook naar zijn eigen muziek stijl zonder elkaar lang kwijt te zijn. Zelf sprong voor ons de Nachtcollege tent er zeker uit. Zo stonden wij van 4 tot bijna 6 uur heerlijke los te gaan bij ROD, het alter ego van de alom bekende Benny Rodrigues. Hij mag zich nu al een van de Nederlands’ beste techno DJs noemen. Zijn twee uur durende de set op Duikboot was dan ook weer van hoge kwaliteit.

duikboot-techno

Foto: New Koncept

Door de warmte was het heerlijk om tussen het dansen door even een pauze te nemen op één van de bankjes aan het water. Gelukkig stond er een licht windje die het festival terrein iets verkoelde. De faciliteiten waren ook goed geregeld. Je hoefde nooit te wachten voor de wc en er waren genoeg water kraantjes om goed te blijven drinken en je flesje gratis te vullen. Ook waren er verschillende eet tentjes om van te genieten.

Heupen los bij Daisy
Later op de avond mochten de dames de stage kiezen, wat natuurlijk Daisy werd waar wij helemaal los konden gaan meer de heupen. De Daisy stage was een opgezette aparte ruimte waarbij de stage omringt was door allemaal muren (zie foto bovenaan). Naast dat je binnen de muren kon dansen kon je er ook oplopen waardoor je een uitzicht had op de dansvloer van Daisy maar ook op de rest van het festival terrein. De organisatie had dan ook goed nagedacht hoe zij de indeling van het terrein het beste konden benutten. Wat mij betreft was dit zeker goed gelukt. Bij geen enkele stage had je last van de muziek van een andere stage ondanks dat ze niet ver van elkaar af stonden.

Ook Duikboot stortte zich dit jaar op eco-tokens om zo plastic vervuiling tegen te gaan. Iedereen moet bij aankoop van zijn eerste drankje extra betalen voor een beker. Bestel je een nieuw drankje aan de bar lever je je ouder beker in voor een nieuwe. Als je je beker niet wil vast houden tijdens het dansen kan je deze ook inleveren voor een eco-token. Dit eco-token kan je bij je volgende drankje dan weer inleveren voor een nieuw glas. Dit systeem werkt bijna perfect, want onder het dansen hoefde je niet telkens al het plastic aan de kant te schuiven voor ruimte. Je zou haast kunnen zeggen dat de stages bijna vrij waren van plastic.

Duikboot 5 jaar
Al met al was het een geslaagde dag en staat duikboot 2020 al weer in onze agenda. De datum voor de volgende editie is namelijk al bekend! Het festival zal dan plaatsvinden op zaterdag 29 augustus. Leuke bijkomstigheid: Duikboot bestaat dan 5 jaar! Genoeg reden dus voor een extra groot feest dan. De kaartverkoop start al op donderdag 29 augustus.

duikboot-stage

Foto: New Koncept

Header foto: New Koncept

31 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter