Report: Dutch Valley 2022

Report: Dutch Valley 2022

Op zaterdag was de vallei volledig voor de dance-liefhebbers, maar op zondag was in Spaarnwoude dan toch echt Dutch Valley weer aan de beurt.

Zondag 14 augustus 2022… Ik vermoed dat deze zondag de boeken in gaat als één van de heetste Dutch Valley-edities ooit. Vooraf had de organisatie al laten weten voor diverse watertap-punten te zorgen. En ik kan niet ontkennen dat dat heel fijn was op deze hete dag.

Op de warmste 14 augustus sinds het begin der metingen stond er een fijne line-up op het programma. Met temperaturen zo rond (en net boven) de 30 graden stonden er op 8 verschillende podia meer dan 100 artiesten.

8 podia… Als een klein kind in een snoepwinkel, is de keuze bij welk podium je wilt zijn en op welk moment een hele lastige.  Pop, rock, hip-hop, dance, Nederlandstalige muziek, après ski, soul, disco. Alles is te vinden op Dutch Valley!

 

 

Op de mainstage artiesten zoals Anouk, Lange Frans, Snelle en Rolf Sanchez, terwijl op het Après Ski podium onder andere De Alpenzusjes en Snollebollekes het publiek helemaal los krijgen. Omdat er zóveel keuze was, heb ik mij moeten beperken tot deze twee podia. Maar met een beetje voorbereiding, time-management en een flinke looppas, zou je op deze dag van al jouw favoriete Nederlandse artiesten kunnen genieten.

Nadat Party DJ-W het spits afbeet op de mainstage, was het de beurt aan de Marcel Fisser Band. Deze band staat bekend om hun fenomenale begeleiding van de top van de Nederlandse muziek, maar ook als zelfstandige band weten ze de juiste noot te raken.

Wolter Kroes, Lange Frans, Frans Duijts, Tino Martin en ook Jan Smit volgden in de uren daarna. Het publiek stond aan, de bar was drukbezocht en de artiesten maakten er een onvergetelijke dag van.

Anouk staat niet bekend om de grote hoeveelheid optredens die zij per jaar geeft. Dat zij op Dutch Valley geprogrammeerd was, is dan ook een compliment aan de organisatie. Een zangeres die alles wel heeft gezien, gemaakt, heeft ervaren of heeft gedaan. En wat een stem! Met een optreden waarin Anouk het publiek meenam in nieuw en oud materiaal, was het uur zó weer voorbij. En dan… Op naar het Go! Après Ski podium. Snollebollekes staat immers garant voor een flink feestje waarbij het hele publiek van voor naar achter, maar vooral van links naar rechts gaat. Zóveel mensen om mij heen die feilloos het repertoire van Snollebollekes mee konden schreeuwen en bewegen.

Snollebollekes was nog niet klaar en op de mainstage stond niemand minder dan Rolf Sanchez alweer op het podium. Met de alom bekende glimlach en Spaanse tinten aan de muziek, genoot Rolf Sanchez duidelijk van zijn optreden en het publiek. De heupen gaan lekker los en we swingen. Dit is by far het beste weer dat bij deze muziek past.

Wanneer we gestaag richting de zonsondergang in het prachtige recreatiegebied Spaarnwoude gaan, neemt Snelle het publiek mee met zijn hits. Dat Snelle aan de top van de Nederlandse muziek staat is wederom bewezen. Er is geen één nummer dat het publiek niet kent!

Mental Theo (Go! Après Ski podium) en Feest DJ Ruud (mainstage) sluiten de avond af op deze prachtige festivaldag. Het publiek gaat tevreden en voldaan naar huis.

Alles was deze editie weer aanwezig… De muziek, het weer, de artiesten en het prachtige terrein! We wachten weer een jaar tot we elkaar weer zien in de Valley!

15 augustus 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter