Report: Een onvergetelijke avond in Ushuaïa!

Report: Een onvergetelijke avond in Ushuaïa!

Donderdag 15 augustus namen wij een kijkje bij een van de meest bekende club in Ibiza: Ushuaïa. Deze open-air club is tevens een van de grootste clubs op Ibiza, met een capaciteit van wel 4000 personen. In de zomerperiode hebben zij een zeer volle agenda, waarbij de beste dj’s ter wereld zoals David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Calvin Harris en nog vele andere bekenden namen komen draaien. Met elke dag een andere hoofd-act, is elke avond spectaculair! Ons bezoek was op een donderdag, wat betekende dat we mochten genieten van de talenten van niemand minder dan onze eigen Hollandse Martin Garrix (hij draait hier elke donderdag in de periode van 4 juli tot 29 augustus). Alhoewel de ticket prijzen afhankelijk zijn van de avond, kun je er van uitgaan dat ze over het algemeen tussen de 40 en 60 euro kosten. TIP: pas op met het bestellen van online tickets, er zijn namelijk ook fake tickets in omloop waarbij toegang niet zal worden verleend.

Bij binnenkomst werden alle feestgangers streng gecontroleerd, maar het ging vlot en we waren zo binnen. Verder had de club helaas geen kluisjes voor het opbergen van (waardevolle) spullen, maar op 300 meter afstand van Ushuaïa was een speciale luggage-store waar je voor 5 euro een kluisje kon huren. Zij bewaren en bewaken je spullen dan 24u. Ushuaïa opende haar deuren om 17.00 uur en wij waren rond 18.00 uur binnen. Het was al gezellig druk en we konden nog lekker genieten van de zon. Veel mensen waren aan het chillen bij het zwembad achter in de open-air club. Wij zochten daar ook even verkoeling, aangezien het nog 32 graden was. Een toffe mini poolparty om mee te beginnen dus! Het grote zwembad vooraan was dicht, daar stonden sexy danseressen zowel de normale gasten als de gasten aan de VIP-tables te vermaken. De drankprijzen vonden wij uiteindelijk meevallen, maar we waren dan ook wel op het ergste voorbereid en hadden van te voren gelezen dat de prijzen erg hoog waren (dit was uiteindelijk iets lager dan we online konden vinden). Zo kostte een witte wijn of rosé 9 euro, een biertje 13 euro en frisdrank 10 euro. Verder hadden we ook online gelezen dat de rijen bij de bar erg lang zouden zijn (zo’n 45 minuten), maar dit was écht niet het geval. Je was maximaal 5 minuutjes aan het wachten, helemaal prima dus. Ook waren er geen lange rijen bij de wc’s, waar er overigens genoeg van waren in elke hoek van de club.

Ushuaia_Garrix_Report

Ushuaïa heeft 1 grote stage, waar de dj van dat moment draait. De ‘dj-booth’ staat iets boven het publiek, waardoor iedereen de ster in actie kan zien. Verder heeft de stage verschillende grote schermen die onder andere sfeer filmpjes tonen en close-ups van de dj. De dj’s maken gebruik van te gekke lichtshows, rook, vuur en vuurwerk. Bij binnenkomst hadden er eerst twee verschillende dj’s gedraaid die voornamelijk non-vocale muziek draaiden. Deze beats gaven een super chille sfeer en veel mensen gingen los op de dansvloer. Van ca. 8 uur tot half 10 draaide Jonas Blue in het voorprogramma van Martin Garrix. Hij zette de boel meteen op z’n kop en niemand kon stil blijven staan! In een knappe mix draaide hij verschillende bekende internationale hits die telkens weer bij iedereen aansloegen. Iedereen zong mee! Naarmate de tijd verstreek werd het steeds drukker vooraan bij de stage. Dit kwam natuurlijk doordat iedereen Martin Garrix van dichtbij wilde meemaken. Wanneer je tijdens zijn show dan ook weg liep om bijvoorbeeld een drankje te halen, werd het een grote uitdaging weer een plekje terug vooraan te bemachtigen. Van circa half 10 tot 11 draaide Martin Garrix. Letterlijk iedereen in Ushuaïa ging uit zijn dak! Nog nooit heb ik zo’n gave show meegemaakt. Iedereen ging op in zijn muziek! Na deze avond kunnen we dan ook alleen maar beamen dat Martin super terecht de nummer 1 dj in de DJ MAG top 100 is.

Al met al hebben we enorm genoten van ons bezoek aan Ushuaïa! Voor iedereen die naar Ibiza gaat óf in Ibiza is, één avondje Ushuaïa moet je minstens hebben meegemaakt!

Dankjewel voor deze onvergetelijke avond!

22 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter