Report: Electronic Picnic 2023

Report: Electronic Picnic 2023

Zaterdag 15 juli was het eens tijd voor wat anders dan anders, namelijk: Electronic Picnic Festival in Purmerend! Na hier wel eens een jaartje of 8 geleden een keer te zijn geweest was het ditmaal tijd om voor FestivalFans op pad te gaan naar dit festival. Waar dit festival misschien wat kleiner dan de meeste festivals vonden wij het zeker waard hier even een kijkje te nemen. Met op de line-up DJ’s als Jody Bernal, Dr. Rude, Darkraver, DJ Jean en Outsiders sloot dit zeker bij onze smaak aan. 

We besloten om tussen 4 en 5 uur aanwezig te zijn, om zo direct met onze neus in de boter te vallen bij de DJ-act van SLAM!, namelijk Housuh In De Pauzuh. We kwamen aan bij het terrein dat midden in Purmerend ligt, in het Leeghwaterpark. Onze auto konden we op de parkeerplaats zetten, maar er was zelfs nog plek op een ‘normale’ parkeerplek in de woonwijk vlak naast het terrein. Lopend naar de backstage-ingang kwamen we direct binnen, kregen we munten en was het tijd om het terrein met 3 stages te verkennen. Het was nog redelijk rustig bij de stages, wat waarschijnlijk door het weer kwam.

 

Nadat we een korte stortbui hadden overleefd, klaarde het snel op, kwamen er meer mensen aan en begonnen we de vibe te voelen in het zonnetje. We besloten om toen te kijken wat voor horeca het terrein te bieden had en kwamen zo uit bij een vers bereidde pizza en een mojito, top! Met ons hapje en een drankje zijn we bij de hardstyle-stage gaan staan. Perfecte vibes met de hardstyle hitjes van vroeger om even goed in te komen van DJ’s Ginia en Embraise. Na deze sets moesten we even bijkomen omdat we wisten dat er vanaf 19:30 nog alleen maar headliners waren, ready to go!

Vlak voordat we naar DJ Jean gingen op de Main moesten we nog even naar de WC. Wat opviel was dat je een half muntje voor een enkele keer of een heel muntje voor de hele dag moest betalen. Dan maar voor de hele dag. Rond 19:30 begon DJ Jean met zijn set en draaide hij natuurlijk zijn oude bekende hits als ‘The Launch’ en ‘Love Come Home’. Hierna was het weer tijd om wat meer gas te geven met Darkraver en aansluitend Dr. Rude. Met freestyle, hardstyle en nog een beetje hardcore/frenchcore was het hier echt volle bak gas geven! Maargoed, we stonden hierna ook weer direct klaar voor de afsluiter van de avond: Outsiders!

De twee andere stages gingen rond 22:00 dicht waardoor iedereen wel naar de Main moest gaan om deze top set bij te wonen. De perfecte sfeer van de nummers van Outsiders, de drukte van alle stages bij elkaar en de lichten van de stage in het donker maakte hiervan wel echt de set van de avond. De muziek leek wat wel wat zachter te staan tijdens zijn set, maar wij lieten ons niet uit het veld slaan en gingen tussen de drukte wat meer naar voren. Waar iedereen volle borst meezong met Hollandse (remix) hits als ‘Kali’, ‘Dom Lomp & Famous’ en ‘Engelbewaarder’ sloot Outsiders ook nog af met wat bekende hardcore en frenchcore.

Na alles te hebben gegeven waren we kapot en zijn we aan het einde van het festival weer huiswaarts gekeerd. Waar onze shirts eerder nog waren opgedroogd in de zon na de regen, waren deze nu weer wat nat van het zweet, maar het was het waard. Electronic Picnic, dank dat we langs mochten komen en het toffe feest, en op naar de volgende!

Geschreven door Yari van Bekkum

20 juli 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter