Report Elrow Goes ADE: Een zee aan confetti en een stoet van buitenaardse wezens

Report Elrow Goes ADE: Een zee aan confetti en een stoet van buitenaardse wezens

Elrow wat ben je mooi, magisch en telkens weer indrukwekkend. De Spaanse organisatie weet ieder evenement om te toveren tot een groot feest. Ditmaal waren het de buitenaardse wezens die een bezoekje brachten op het event. Ze baande een weg langs de vliegende schotels en aliëns. In de Kromhouthal op 20 oktober stond een massa aan mensen te genieten van het buitenaardse leven.

Het was zondag 20 oktober, tijd voor mijn derde Elrow feestje op rij. En ik kan jullie vertellen, er zijn niet veel feestje waar ik ieder evenement naartoe blijf gaan. Voor Elrow maak ik graag een uitzondering, want wanneer je een feestje van deze organisatie bezoekt, is het for shure een dag vol verassingen en beleving.

Drankje met confetti
Zo ook vorige week zondag. Elrow tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Ik kwam aan op in de Kromhouthal, vulde mijn twee lege handen met een glas drinken en ging ervoor. Hup, de menigte in om een fijn plekje te vinden in het midden, voor de stage. Op dat moment werd de eerste confetti in de lucht geblazen. Ik kan je vertellen: ik wist even niet meer welke houding ik aan moest nemen en waar ik moest kijken. Het was een groot spektakel. En het voornaamste: Hoe moest ik in godsnaam mijn drankje veilig stellen om geen glas gevuld met confetti eraan over te houden?

De confetti werd afgewisseld met de gekste objecten. Links, rechts, overal waar je keek was er wat te beleven. Dit wilde ik filmen, dacht ik. Net op het moment dat ik voor jullie een opname wilde starten, sloeg mijn vriendin tegen een groots object – dat door de ruimte werd gegooid – aan. En ja hoor. Hupsakee, tegen mijn drankje. Alle drank, mét natte confetti, vloog over mijn hele gezicht. Kletsnet en doorweekt. Maar wel: dit is Elrow in een notendop! Een groot feestfestijn, waar je ogen te kort komt van alles dat om je heen gebeurt.

Rusten?
Bij de vorige editie waren er twee stages, dit jaar was er alleen een hoofdstage. In de ruimte die nu vrij was waren extra rustplekjes neergezet. Rusten? Daar is tijdens dit event toch geen tijd voor?

Anyway. Wie geen gebruikt maakte van de rustplek kon er dan ook zeker van zijn niks te missen van de show die afgetrapt werd door dj Wouter S. en Franky Rizardo. Bij het wisselen van de DJ kon je een zee aan confetti verwachten. Gedurende de avond kwamen de gekste buitenaardse wezen langs en wandelde, zoals ook vorige keer, artiesten op stelten in een stoet – à la carnaval – in het rond. Het laatste anderhalf uur gooide Patrick Topping de lekkerste deuntjes uit de speakers en sprongen en danste we met volle energie.

Aan ieder mooi feestje komt een eind, zo ook aan Elrow goes ADE. Zei ik dat ik voor Elrow een uitzondering maak om hetzelfde feestje, meermaals te bezoeken? JUP! Want tot de volgende editie kan ik nu al niet meer wachten. Van Chinese Newyear tot dansen tussen de aliens. Welk thema zal de organisatie voor het volgende feestje bedenken? Wat ze ook in petto hebben, knallend wordt het sowieso. Ik ben er in ieder geval bij! Zien we jou daar?

Hou onze website in de gaten voor alle updates van Elrow!

Beeld Facebookpage Elrow | Tekst Jane Koster

28 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter