Report: Elrow Town Amsterdam 2021

Report: Elrow Town Amsterdam 2021

Het heeft anderhalf jaar moeten duren, maar zaterdag 25 september mochten we eindelijk weer naar een festival. Er waren dat weekend aardig wat festivals te bezoeken, maar wij zijn naar Elrow Town Amsterdam geweest en dat bleek een goede keuze! Eindelijk mochten we weer samen met zijn allen dansen, knuffelen en nieuwe mensen ontmoeten.

Het festivalterrein

Eenmaal aangekomen op Elrow Town Amsterdam zijn we als eerste het terrein gaan verkennen. We hadden de plattegrond al van tevoren bekeken en we wisten dat er drie stages zouden zijn. Wat we niet hadden verwacht was dat de tenten zo groot zouden zijn en dat er zoveel loopruimte zou zijn. De stages waren goed verdeeld over het terrein en je kon ook makkelijk overal rondlopen. Daarnaast was er bij iedere stage een bar, toiletten, ijskraam en een chillzone in de buurt. Kortom: een prima indeling. Als was je even moe van het dansen kon je op de heuvels zitten in het gras, maar er waren ook grote banken waar je op kon chillen. Daarnaast was er ook een plek gecreëerd met bankjes waar je eten kon halen en had je Franky’s garden waar je ook lekker kon zitten.

De Stages

Op het terrein van Elrow Town waren er drie stages opgebouwd: Nowmads, Rowmudas en Growenlandia. Alle stages waren overdekt en de zijkanten van de tenten waren open. Havenpark, waar Elrow Town werd gehouden bestaat uit zand en gras dus het was prettig dat er binnen in de tenten een vloer was van platen. Naast deze drie grote stages was er ook en Desperadosarch en een Lipton Bar waar je kon dansen, maar ook lekker kon chillen. De aankleding van de stages was echt super tof gedaan. Iedere stage had zijn eigen thema en sfeer en hoe donkerder het werd in de avond, hoe meer de stages van binnen opvielen. Met alle lichtshows en confetti erbij maakte het een hele beleving alleen al op zichzelf en dan niet te vergeten al het entertainment dat rondloopt in de zalen met pakken aan.

Vooraf had Elrow Town op instagram de line-up gedeeld per stage. Deze foto’s hadden we opgeslagen zodat we wisten wie er op welk moment aan het draaien zou zijn. Zelf zijn wij nadat wij het terrein hadden verkent begonnen bij stage 2 waar op dat moment Franky Rizardo b2b Michel De Hey draaide. Nadat zij klaar waren met draaien zijn we naar stage 3 gegaan en daar zijn we eigenlijk de hele avond gebleven. Wat ook leuk was, was dat wij backstage mochten kijken en wat was dat gaaf zeg. Dan besef je pas hoeveel mensen er eigenlijk in zo’n tent op dat moment staan.

 

De sfeer & de locatie

De sfeer bij Elrow was echt top! Iedereen was blij en gelukkig en stond uitbundig te dansen. Je kon zien dat iedereen het zo had gemist om weer samen van de leukste setjes te genieten en nieuwe mensen te mogen ontmoeten. Daarnaast hadden we het echt getroffen met het weer. Het is de hele dag droog gebleven en er was zelfs een lekker zonnetje. Het hele terrein was aangekleed in de stijl van Elrow. Overal had je grote decoratie stukken en vlaggen staan wat de sfeer nog gezelliger maakte. Er waren veel mensen op het festival, maar de locatie was groot genoeg. Je had genoeg ruimte om vrij te lopen, er was bij iedere stage ruimte om te dansen, er waren geen lange rijen bij de bar en bij het toilet hoefde je ook niet lang te wachten. Ook kon je heel gemakkelijk het terrein verlaten toen het festival was afgelopen. Je stond niet opgepropt achter elkaar zachtjes aan te lopen, maar er was genoeg ruimte om naar buiten te gaan.

 

Erlow
 

Ervaring

Zelf zijn wij twee jaar geleden ook al naar Elrow Town geweest en toen hebben wij ook een super leuke dag gehad. Wat ons dit jaar opviel was dat er bij de techno stage harder werd gedraaid dan twee jaar geleden. Iets wat wij super tof vonden omdat er zo voor iedereen wel een juiste stages aanwezig is. Het was echt weer heerlijk om na 1,5 jaar te mogen dansen en we zijn blij dat we dit bij Elrow Town hebben kunnen doen. Wij hebben van begin tot eind genoten van deze dag en zijn er volgend jaar zeker weer bij!

28 september 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter