Report: Elrow Town Festival Antwerpen 2019

Report: Elrow Town Festival Antwerpen 2019

Bigger, better, more chaos, more craziness…
Onder de slogan ‘Bigger, better, more chaos, more craziness …’ gaat deze Spaanse festival gekte hoofdsteden af als Amsterdam, Londen, Edinburgh, Antwerpen, etc.

Na de eerste zeer succesvolle editie van de town-versie van het originele Elrow Festival vond ook de tweede editie van dit unieke concept plaats op het domein De Middenvijver, gelegen aan de linkeroever van de Belgische stad Antwerpen.

Elrowlogisch of Ecologisch?
Aangekomen met de fiets betreden we de ‘bicycle parking’ en worden we al snel verwelkomd door 2 dames die ons een voucher overhandigen waarbij ze ons vertellen dat Elrow ons een cadeau doet van €5,- aangezien wij gekozen hadden voor een ecologische en milieubewuste manier om naar het festival te reizen. Een leuk begin van de festivaldag! 😊

Al vroeg aangekomen op het festivalterrein merken we al snel dat het bij de mainstage te doen is. Hier speelt namelijk de Welsh house legende Jamie Jones een perfecte set om de dag te beginnen.

 

elrow_festival_town

 

De zon breekt stilletjes aan door en het feest kan beginnen
Nog geen kwartier later barst het feest echt los en komen er allerlei onderzeefiguur-steltlopers door het publiek heen. Samen met kleurrijke en leuk verklede animators delen zij verkleedspullen aan bezoekers uit. Zij weten het publiek helemaal in de Spaanse gekke sfeer te brengen.

De dag zet voort, enigszins gehyped en geambieerd door de gekte, verkennen we verder het festivalterrein. Het is een niet al te groot terrein, alles is zichtbaar vanaf elke stage.

De line-up is als volgt:
Rowmudas Triangle 
De mainstage, een gigantische piratenboot die als het ware verslonden wordt door de mythische ‘Kraken’, een grote octopus. Versierd met ludieke figuren en geschilderd in kleurrijke neon getinte kleuren valt deze stage meteen op.

Absolut Pink Cathedral
Een roze met blauw gekleurde opblaaskerk waarin je oldschool skates kan aantrekken en twee verschillende parcours kan parcours afleggen. Een soort house variant op het vroegere disco skating.

Perrier
Voor degene onder ons die even een afwisseling van muziek willen is er deze kleinere maar welgekomen RNB / hip hop – stage.

Elrow Rowlantic Games
Een Romeins getint podium dat doet denken aan een Grieks/Romeins amfitheater waar de iets stevigere house of techno liefhebbers te vinden zijn.
Ook wij trokken na de zwoele house tunes van Jamie Jones naar deze stage om wakker geschud te worden door de stevige techno tunes van het duo Dense & Pika.

Food corner 
De avond valt en voor wie trek heeft is er een fijne food corner voorzien waar je allerlei soorten eten kan verkrijgen. Van pizza tot een lekker pak Belgische friet maar ook een fitness proteïne shake of een volledige Vegan optie zijn aanwezig.

 

elrow_festival_antwerpen

 

Regenachtige maar TOP afsluiter
Lekker gegeten zetten we de festival dag verder met Ibiza legende Dennis Ferrer op de mainstage. Ondanks dat het toch redelijk begint te regenen halverwege zijn set blijft toch een groot deel van de bezoekers gewoon lekker verder feesten. De temperaturen zijn goed en de sfeer is nog beter! Als afsluiter van de festival dag was er keuze tussen artiesten als Joseph Capriati of Loco Dice.

Conclusie: Opnieuw een zeer succesvolle editie van deze Spaanse gekte in België.
Tot volgend jaar of Hasta el próximo año!

 

elrow_town_festival_verslag

10 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter