Report: Elrow Town Holland 2022

Report: Elrow Town Holland 2022

Zaterdag 3 september was het tijd voor Elrow! De organisatie had ervoor gekozen om de locatie van het festival te veranderen waardoor het nu bij Recreatiegebied Geestmerambacht te vinden was. Waar? Ja, Geestmerambacht, vlak boven Alkmaar.

Rond 2 uur in de middag vertrokken wij vanuit Amsterdam naar Elrow om zo netjes op tijd te zijn op het festival en vrijwel alle headliners mee te maken. Denk hierbij aan Sonny Fodera, Shermanology, Claptone en Prunk. Echter liepen we al snel tegen het eerst probleem aan: file. De locatie was helaas niet bereikbaar voor bussen en auto’s gezien dit vanuit Amsterdam om een tweebaansweg ging. Na een klein half uur in de file, verwarrende gele borden met waar we heen moesten kwamen we uiteindelijk aan bij de parking. Met een gelukje werden we als een van de eersten geweigerd bij P1 en moesten we een klein stukje rijden naar P2. Gezien we hier helemaal vooraan stonden konden we makkelijk weg en was er ook geen file na het festival vanaf P2. Na het wegzetten van de auto moesten we ongeveer 10 minuutjes lopen en waren we zo bij de poorten van Elrow!

Het terrein verkennen

Het terrein lag midden tussen de weilanden met soms een beetje een zand-achtige ondergrond, helemaal prima. Eenmaal binnen zochten we waar we munten konden halen maar kwamen we er gelukkig snel achter dat op het festival dit jaar alleen maar met pin afgerekend kan worden, top! We zijn snel naar de bar gegaan en de prijzen waren relatief normaal voor een festival. Wel was het bij de food-courts wat druk, maar de keuze ruim genoeg.

Altijd als eerste als we net binnen komen: even een rondje lopen en kijken wat er allemaal is! De Mainstage was nog erg rustig maar zag er prima en herkenbaar uit. We zijn snel naar de tenten gelopen en kwamen nog stages tegen van onder andere Subway en Desperados, maar ook Disco Danny in een roze opblaaskerk! Achterin waren nog twee tenten waarvan één hele grote die van binnen vrijwel hetzelfde eruit zag als die tent vorig jaar. Hier was de sfeer perfect, maar ook het geluid en de line-up. Echter klopten alle online timetables niet en werden er hierdoor meerdere stages door elkaar gehaald qua wie wanneer draaide. Gezien we merendeels bij de grote binnen-stage hebben gestaan, gezien alles hier klopte qua de vibe, hebben we ons zeer vermaakt. Dit kwam al helemaal gezien Elrow hier echt tot z’n recht kwam: confetti, gekke figuren op stelten, opblaasspullen, alles kwam langs! Ook de andere stage had een soort van Versace-aankleding, iets wat je ook alleen maar op Elrow tegenkomt.

Richting het einde

Wat wel vreemd was, was dat vrijwel alle stages behalve mainstage om 22:00 ineens klaar waren, de muziek ging zomaar uit. Dit terwijl overal online te vinden was dat alle grote stages tot 23:00 door zouden gaan. Logistiek ging het hierna niet goed. Iedereen moest naar de mainstage en gezien er maar een aantal toegangen waren om hier te komen was het echt ongelooflijk druk. Eenmaal bij de mainstage aangekomen was het wel gezellig. Denk aan grote opblaas zeppelins (soort van?) die over de menigte werden begeleid. Dat is wel echt iets wat je niet vaak ziet op een festival. Dit samen met de mooie stage was een goede afsluiter. Richting de uitgang en de auto ging ook vrij soepel. Elrow, bedankt!

6 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter