Report: Emporium 2015

Report: Emporium 2015

Zaterdag 30 mei 2015 vond de 11e editie van Emporium plaats in Wijchen op recreatiepark ‘De Berendonck’. Het festival was kort van te voren helemaal uitverkocht. In totaal waren er 9 stages, waarvan sommige er erg indrukwekkend uitzagen, in Japanse stijl. Het thema was dit jaar namelijk Land of the Rising Sun.  Dit zag je voornamelijk terug in de aankleding van de stages, maar ook door de mensen die op het festival rondliepen. Zoals ieder jaar voeren hardcore en hardstyle de boventoon op Emporium. Maar daarnaast konden we ook genieten van andere muziekstijlen zoals house, deephouse, trance en techno.

In  het begin van de middag waren er nog wat buitjes maar rond een uurtje of twee trokken alle buien weg en kwam zelfs het zonnetje tevoorschijn. Mooi weer is niet vanzelfsprekend op Emporium, daarom waren we extra blij dat we nu in de zon onze dansjes konden doen. Vanaf het station dichtbij het festival terrein reden regelmatig pendelbussen die je voor 5 euro voor het festival afzette, heel goed geregeld! Er waren geen lange rijen bij de ingang, dat ging allemaal vlot. Ook bij de muntenverkoop en kluisjesverhuur hoefde je niet lang te wachten.

Het festival lag aan een meer, waardoor je bij één stage heerlijk met je voeten in het zand los gaan op de lekkere beats.  Zoals gezegd was terrein was helemaal omgetoverd in een Japanse stijl, zie onderstaande plaatjes.

jappaners japanees

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was genoeg variatie in eettentjes, van friet tot fruit, er was van alles beschikbaar. Als je even rustig wilde eten of uitrusten kon dat in de waterpijp lounge of langs het meer waar meerdere picknicktafels stonden. De drankprijs was normaal, 2.50 voor een biertje of water, tegenwoordig is dat zelfs al redelijk goedkoop. Er was ook een speciale cocktailbar die lekkere mojito’s maakte.

waterpijp-goed strand-goed

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks dat het uitverkocht was, was er meer dan genoeg ruimte om van stage naar stage te lopen, het was dus niet dringen om ergens te komen. Er waren op verschillende plekken voldoende wc’s (die wel wat vaker schoongemaakt mochten worden). Niet alleen bij de mainstage ‘Emperors Palace’ genoot iedereen van de sfeer en muziek maar ook binnen in de verschillende tenten was het een dolle boel.

stage2 stage1

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al was het een geslaagd festival en zeker voor herhaling vatbaar! Kijk voor alle foto’s op ons Facebook account.

emporium-2015-report

10 juni 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter