Report Emporium Brazilië

Report Emporium Brazilië

Afgelopen zaterdag, 28 Mei mocht ik mijn prachtige zonnige zaterdag doorbrengen op het festival Emporium Brasil!


Emporium festival bevond zich in het plaatsje Wijchen wat zeer dicht bij Nijmegen ligt. Ze werken ieder jaar met geweldige thema’s die ze dan ook uitbundig uitpakken. Dit jaar was het thema Brazilië en dat viel niet te missen. Het gehele trein was in Braziliaanse sfeer omgetoverd en het zag er wonderbaarlijk uit! De kleuren geel, groen en blauw waren overal te bekennen, de podiums waren kleurijker dan ooit, er waren strandtentjes, palmbomen en er waren danseressen die rondliepen met een toffe brassband. Ik heb de helft nog niet opgenoemd maar om een goede Braziliaanse sfeer neer te zetten heeft Emporium zijn uitmuntende best gedaan!

impressie

Het festival heeft maar liefst 9 stages met diverse genres muziek. Het hoofdgenre van Emproium is Hardstyle maar er was natuurlijk veel meer. Zo was er een stage met R&B en trap met artiesten zoals Kris Kross Amsterdam en Dirtcaps, een stage met house muziek met o.a. Gregor Salto, La Fuente en D-Rashid en podiums met oldskool disco hits met o.a DJ Jean en Joost van Bellen die een echte zomer sfeer gaven! De namen van de stages waren ook weer gebaseerd op het thema. Zo heette het hoofdpodium ‘ Carnaval de Rio’, de R&B en trap stage heette ‘Amazone’ en bijvoorbeeld een hardstyle stage werd ‘ Carnaval Macabre’ genoemd! Over de originaliteit van de Braziliaanse namen mogen we niet klagen want daar heeft Emporium ook weer zeer goed voor gezorgd. Net zoals de eettentjes die aanwezig waren op het festival. Ze hadden op een grasveldje allemaal tentjes neergeplaatst met overal picknicktafeltjes. In de bomen die boven de tafels hingen waren allemaal kleurrijke lampjes geplaatst. Deze gaven prachtig ligt zodra het schemering begon te worden. Om even heerlijk uit te rusten of gewoon even te ‘chillen’ waren er op het strandje aan het water diverse handmatten en kussens geplaatst! Hier kon je heerlijke even genieten en tot rust komen.

Niet dat ik zelf veel heb gerust, want daar is een festival niet helemaal voor bedoeld vind ik zelf. Lekker dansjes doen de gehele dag dat is ‘ festival’! O ja het hoogtepunt van de dag buiten alle toffe dj’s was toch wel de mega attractie die op het festival te bevinden was. Het was een soort heel grote draaimolen achtig die helemaal de lucht in ging. Je moest even al je moed bij elkaar rapen maar dan heb je ook wat! Wat een prachtig uitzicht, echt heel tof. Je keek over het gehele terrein heen en alle dansende mensjes werden steeds kleiner! Hopelijk staat deze attractie er volgend jaar weer dan ga ik er zeker weten weer in! En dat geld voor het hele festival, ik kan niet wachten tot de volgende editie. Ik ben benieuwd wat voor thema ze dan voor ons in petto hebben. We keep you in touch!

Thanks Emporium!
impressie 2

3 juni 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter