Report: Emporium Festival ‘Fairytales’ 2017

Report: Emporium Festival ‘Fairytales’ 2017

Afgelopen zaterdag (27 mei 2017) vond de dertiende editie van Emporium Festival plaats op De Berendonck in Wijchen. Dit festival wordt georganiseerd door Matrixx. Het thema van dit jaar was Fairytales en we konden een dag lang ronddwalen in sprookjesland. De line-up was zoals altijd weer van top niveau. Meer dan 180 DJ’s en artiesten traden op, op meer dan negen verschillende stages. Kaartjes voor dit festival kostten €55,-. Lees hier ons report!

Het is vandaag de eerste tropische dag van het jaar. We hoeven ons geen zorgen te maken of het zonnetje gaat schijnen. Alle festivalbezoekers komen dan ook zomers gekleed en onze beste festivaloutfitjes komen uit de kast. De organisatie geeft op hun Facebook pagina goed advies voor dit warme weer. Je mag je eigen zonnebrand meenemen, er zijn gratis insmeer bars, extra schaduwplekken en fresh points met deo en water. Daarnaast heeft de organisatie ventilators geplaatst in alle tenten, en zijn er extra OLA ijskarretjes en waterverkooppunten op het terrein te vinden. Super dat een organisatie hieraan denkt! Daarbij is het water bij de waterverkooppunten vrijwel de hele dag goed koud. Helaas waren de grote flesjes rond de avond op.

Mede door het mooie weer geeft de organisatie mij het idee dat ik vandaag op een eiland zit. Een sprookjes eiland waar ik de hele dag lekker kan feesten. Vanaf het moment van binnenkomst is duidelijk dat we een festival betreden met sprookjesthema. Sprookjesachtige muziek horen we bij binnenkomst, er lopen allerlei verschillende figuren rond zoals heksen, de zeven geitjes en we vinden direct het heksenbos waar een grote ketel staat waar heksen omheen staan. Daarnaast kun je een foto maken bij en in de glazenkist van sneeuwwitje. De stages staan volledig in het teken van het thema en zijn prachtig in elkaar gezet.

Op Emporium Festival is er plek voor alle soorten muziekstijlen. De twee mainstages zijn voor de house- en hardstyle liefhebbers. Alsof we op een strand zijn zie je overal hangmatten, ligstoelen en parasols langs het water. Je kunt naar de kapper, je make-up laten doen of sieraden kopen. Bijna overal waar je loopt of staat zijn muntenverkooppunten, wc’s en bars. Dit is op andere festivals nog wel eens anders geweest. Heel fijn dat als je ergens met je vrienden staat, je even snel naar de WC of bar kunt en niet gelijk een half uur weg bent.

Ondanks de hitte is het overal goed druk en danst iedereen alsof hun leven ervan afhangt. De gehele dag is er echt een uitzonderlijk goede sfeer over heel het festival. Overal waar ik kom zijn de mensen vrolijk, maken zij gezellig contact en is iedereen ontzettend aardig tegen elkaar. De DJ’s bij de mainstage lijken hun set aangepast te hebben op de energie van het publiek. Het is erg warm, maar we willen toch allemaal lekker dansen in de zon. Ze zorgen voor een goede opbouw in energie opbouwen en jezelf weer helemaal laten gaan. Ondanks dat er plek is voor vele verschillende muziekstijlen, ben ik van mening dat de mainstream op dit festival hardstyle is.

Parkeren duurt zowel tijdens de inloop als uitloop erg lang. Dit is erg jammer en meestal zijn er wel mogelijkheden om deze wachttijd te kunnen inperken. Natuurlijk heb ik hier geen goed zicht op, dus of dit met dit festival ook zo is kan ik niet zeggen.

De eindshow is zowel bij de hardstyle mainstage ‘Sneeuwwitje’ en de house mainstage ‘Doornroosje’. De shows lijken hetzelfde te zijn en in gelijke timing schiet het vuurwerk omhoog. Wat is er veel vuurwerk en wat is dit toch een prachtige manier om een Emporium festivaldag af te sluiten. Het vuurwerk komt ook uit het water en deze lijken net op vuurfonteinen. Doordat de mainstages bijna naast elkaar staan met het water tussen hen. Lijkt de vuurwerkslinger hen met elkaar te verbinden.

Terwijl iedereen het sprookjesachtige festivalterrein verlaat spelen de boxen bij de uitgang het kabouterliedje ‘hey ho’ af. Iedereen lijkt er ontzettend vrolijk van te worden en verlaat bepakt met spullen en een hele brede glimlach het festivalterrein.

Doornroosje
Mainstage
Sebastian Ingrosso
Dimitri Vegas & Like Mike
Sunnery James & Ryan Marciano
Sam Feldt
Kris Kross Amsterdam
Florian Picasso (FRA)
La Fuente
Indyana
Keljet
Hosted by Marboo
Sneeuwwitje
Mainstage Hard
B-Frontliner live
Radical Redemption, Crypsis & Act of Rage
Coone
B-Front live
Da Tweekaz
Ran-D
Sub Zero Project & Devin Wild live
Atmozfears
Bass Modulators
Sound Rush live
Sephyx
JNXD & Noiseshock
Ecstatic
Hosted by Da Syndrome
Pinokkio
Cross Over
Dirtcaps
The Partysquad
Broederliefde Live
Dyna
Childsplay
Kraantje Pappie Live
Puinhoop Kollektiv
Bizzey Live
Irwan
Junglebae Live
Johnny 500
Two Crooks
Jixxx & Nigel Sean
Hosted by May
De Kleine Zeemeermin
House
Tony Junior
Billy the Kit
Moksi
Kura
Brooks
TV Noise
Shermanology Live
Tom & Jame
Sophie Francis
Acids
Seth Hills
Hosted by Gee
Peter Pan
Raw Hardstyle
Public Enemies live
E-Force – The Edge of Insanity live
Requiem
Deetox vs Sub Sonik
Delete vs Regain
Phuture Noize & Prefix & Density
D-Sturb
Rebelion live
Chain Reaction & Artifact
Bass Chaserz
Mind Dimension vs Rooler
Clockartz
MYST
Hosted by DL
Roodkapje
Trap & Bass
LNY TNZ
Cesqeaux
Grandtheft
Onderkoffer
Ganz
Guerilla Speakerz
The Galaxy
Banganagangbangers
Rachel Green
CMC$
Odin x Joenis
Wolf en de 7 Geitjes
Hardcore
Angerfist
Neophyte Records: Worldwide Anarchy (Neophyte, Tha Playah & Furyan)
Korsakoff
Miss K8
Mad Dog & Anime
Dr. Peacock
Nosferatu
Dyprax Xclusive live
D-Fence
Decipher
Beastarius
Hosted by Jeff
Hans & Grietje
Freestyle
Paul Elstak
Mental Theo
Dr. Ruthless (Dr Rude & Ruthless)
The Darkraver
Mark With a K
Vince
Lowriderz
Pat B.
Josh & Wesz Hardstyle Classixx live
Crisis Era
Ransom
Playboyz
Hosted by Alee
Belle & Het Feest
Snollebollekes Live
Def Rhymz Live
Jody Bernal
Bennie Solo Live
Johan Vlemmix Live
Stuk TV Dj Team
David Ghetto
Marc Simz – Trance Classixx
Dansado & De Feestneger
Ouwe Jongens Krentenbrood
Crazy Dj Team
90’S Revival by J-Flava
Charmante Gasten
Feest Dj Ronnie

28 mei 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter