Report: Extrema 2021

Report: Extrema 2021

Zaterdag 18 september was het eindelijk zo ver, een dag naar Extrema in België! Hier mochten festivals tot 75.000 personen gewoon doorgaan en het enige wat je nodig had om dit festival te kunnen bezoeken was een coronatoegangsbewijs. Bij aankomst met de bus moesten we nog een stukje lopen door de bossen naar het festival zelf. Op afstand hoorde je al de muziek en hoe dichter bij je kwam hoe harder en intenser het werd. Al lopend, heerlijk met het zonnetje in je gezicht, werd de spanning al goed opgebouwd. Door de bossen heen kon je al een beetje stukjes van het festival zien en eenmaal aangekomen moesten we eerst onze covid safe ticket laten zien. Nadat wij deze hadden laten zien en door de check waren gekomen mochten we naar binnen. Het eerste dat ons opviel was dat het terrein echt groot was, goed was aangekleed en het brede looppaden had. Daarnaast was iedere stage duidelijk aangegeven met een nummer en liep het van 1 tot 6 waardoor iedere stage makkelijk te vinden was.

 

Extrema-outdoor

Met dank aan: Nachtschaduw, Simon Leloup, wallisannika.com, thomasdewulf.be, Max Kneefel.

Het terrein

Nadat we binnen waren hebben we eerst al onze spullen in een kluisje gelegd, wat muntjes gehaald en een drankje gekocht. Vervolgens zijn we een rondje gaan lopen over het terrein om te kijken wat er allemaal aanwezig was. Wat heel handig was, was de app van Extrema. Daar kon je de laatste updates vinden, bij welke stage welke artiest aan het draaien was, maar ook een plattegrond met daarop waar je eten, drinken en muntjes kon halen en waar iedere stage zich bevond.

 

Extrema-plattegro

 

Ook waren er verschillende activiteiten op het festivalterrein aanwezig, zo was het mogelijk om twister in een container spelen, kon je kaartjes krassen om de leukste prijzen te winnen en was er entertainment aanwezig. Er waren parades waarbij mensen liepen op stelten, er werden handstanden, verschillende trucjes gedaan en er waren mannen op drums en trompetten aan het spelen waar mensen allemaal omheen aan het dansen waren.

 

Extrema-merchandise

 

De stages

Wij zijn op zaterdag naar Extrema geweest en toen waren er zes stages en een secret stage. Alle stages waren voorzien van aankleding, lichtshows en op het einde van de avond vuurwerk, wat het festival echt afmaakte. Wat opviel was dat iedere stage andere aankleding had, maar het wel allemaal weer op elkaar aansloot. Daarnaast was verder ook het hele terrein verlicht en versiert.

De desprerados secret stage hadden we best snel gevonden, maar dat kwam doordat wij van stage 5 langs de toiletten naar stage 6 liepen en daar zat precies de secret stage. Hier kon je tussen de bomen dansen op leuke gezellige setjes. Wat opviel was dat de stages waren opgebouwd door de ‘hardheid’ muziek. Had je zin in harde setjes moest je bij stage 4, 5 of 6 zijn en had je zin in wat zachtere setjes kon je bijvoorbeeld bij stage 1,2 of 3 terecht, er was voor ieder wat wils. Zelf zijn wij het meeste bij stage 4 en stage 6 geweest. Bij binnenkomst en na het rondje dat wij hadden gelopen om het terrein te verkennen zijn wij blijven hangen bij stage 6 waar op dat moment Radical G aan het draaien was. Vanaf 18:30 begon Trym met zijn setje en ik heb nog nooit iemand zulke harde techno setjes horen draaien. Tot slot hebben wij deze mooie dag afgesloten met Pan-Pot bij stage 4.

 

 

De locatie & sfeer

Het festival was op een top locatie. Wij waren bang dat het misschien super druk zou zijn omdat het zo’n groot festival is. Het was ook druk, maar niet bomvol. Het was gemakkelijk om naar iedere stage te lopen en bij iedere stage kon je gewoon aansluiten om mee te dansen. Daarnaast waren er genoeg bankjes om te zitten, maar zaten er ook heel veel mensen in het gras op de heuvels. Wat ook leuk was, was de chilout zone met hangmatten, hier was het mogelijk om lekker chillen, even opladen en weer door. Over de aankleding van het festival was echt goed nagedacht. Alles sloot op elkaar aan, ondanks dat het een groot festival was voelde het tegelijkertijd knus aan. Wat wij ook als prettig ervaarde was dat er geen lange rijen stonden bij het halen van eten, drinken, het halen van muntjes en bij de toiletten.

 

Extrema-licht

 

Rond kwart voor 12 zijn wij weer richting de bussen gaan lopen en precies op dat moment werd er allemaal vuurwerk afgestoken en besefte wij ons ook pas hoe mooi verlicht het festival eigenlijk was en hoe tof het eruit zag omdat het rondom een meer was. Wij hebben ontzettend van deze dag genoten! Op het festival zelf was alles goed geregeld, er was genoeg diversiteit in de artiesten, stages en bpm. Daarnaast was de sfeer die er hing ook echt iets waar je blij van werd en hebben wij van begin tot eind genoten! Mocht Extrema volgend jaar weer plaatsvinden zouden wij dit feestje zeker niet willen missen!

Extrema-outdoor

Met dank aan: Nachtschaduw, Simon Leloup, wallisannika.com, thomasdewulf.be, Max Kneefel.

 

21 september 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter