Report: Extrema Outdoor 2015

Report: Extrema Outdoor 2015

Extrema Outdoor (XO) vierde dit jaar haar 20e editie. Het festival trok op 11 juli zo’n Vijfentwintigduizend bezoekers aan met het thema ‘20 years of love’. Dit kwam duidelijk naar voren op het festival terrein door vrouwen in hartjeskostuum, dranktentjes waar je ‘Drinks you love’ kon bestellen en last but not least; een trouwaltaar!

XO is een dancefestival met haar locatie op Aqua Best (te Best). Gelegen aan het water in combinatie met goed weer, geeft al snel een fantastische sfeer. XO staat vooral bekend om haar intieme sfeer, mooie aankleding en de progressieve en unieke line-up. Met dit jaar namen als; Oliver Heldens, La fuente en Shermanology.

Het verhaal van XO begon allemaal in 1992, Extrema werd een van de grondleggers van de house scene. In 1996 introduceerde Extrema haar eerste echte buitenfestival. Nu zo’n 20 jaar later bestaat Extrema nog steeds ook al is het festival in de afgelopen jaren erg van koers veranderd door zich meer te focussen op de muziek en minder op de grote namen.

IMG_0338IMG_0470

XO bereikt over het algemeen een grote doelgroep. Dit komt natuurlijk omdat het festival al 20 jaar bestaat. Door festival Fans te promoten kom je veel mensen tegen. Op een festival als XO is het heel leuk om de ‘oudere generatie’ muziekliefhebbers te zien. Dit maakt Extrema unne gouwe (op z’n Brabants) en laat zien hoe breed hun welverdiende doelgroep is.

IMG_0254IMG_0480

Het festival als geheel, was met haar jaren ervaring, tot in de puntjes geregeld. Goede service en hoge kwaliteit. Verder door hun nieuwe koers, de toch wel een iets andere line-up als voorgaande jaren, zorgt dit voor een minder groot bezoekersaantal en een kleinere opzet. Maar aan de andere kant; bekend en groot staat niet per se voor goed.

Ook staat Extrerma bekend om haar grootse eindshows. Met de creative en spectaculaire eindshows die we hebben gezien, viel de eindshow van 2015 toch tegen. Ze lieten XO door de jaren heen zien met behulp van videobeelden. Ook waren er verschillende acteurs en natuurlijk was er vuurwerk. Dit was een goede afsluiting en een mooi gebaar naar het harde werk van de organisatie, die het festival al twintig jaar lang draaiende houden met ieder jaar weer een geweldige opkomst.

13 juli 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter