Report Festival Macumba: waan je voor even in Zuid-Amerika

Report Festival Macumba: waan je voor even in Zuid-Amerika

Zaterdag 27 juli was het zover: Festival Macumba. De Ouderkerkerplas wordt voor heel even omgetoverd tot Latijns-Amerika. En omdat we zelf aan de Ouderkerkerplas wonen waren we wel nieuwsgierig geworden naar dit kleurrijke festival tegenover ons huis.

Vrolijke flamingo’s en dansende mensen
In de middag liepen we met vrienden richting het festival. Hoe leuk is het dat je lopend vanaf je huis naar een festival kunt gaan en dan ook nog eens een Latino festival. Omdat onze vrienden maar een uurtje konden blijven besloten we nog niet naar binnen te gaan. Samen met hun gingen we lekker aan het strandje bij de plas zitten met een flesje wijn om zo langzaam in de stemming te komen. We keken uit op festival Macumba en zagen mensen dansend in het water, zittend in grote flamingo zwembanden, en chillend in zitzakken. Dat beloofde wat!

Toen de vino op was en onze vrienden naar huis gingen, liepen wij het festival op. Het weer was heerlijk, iedereen was vrolijk en de zomerse muziek zorgde er letterlijk voor dat je je in Zuid-Amerika begaf. We gingen eerst naar de Kizomba stage. Alsof ik in een tijdmachine terechtkwam, terug naar Curaçao, twintig jaar geleden waar ik toen der tijd woonde. Van die heerlijke slow motion Antilliaanse muziek en dansende stellen lekker dicht tegen elkaar aan.  Je kon precies zien wie er ervaring had en wie minder, maar dat maakte het des te leuker.


You go Heineken!

Nadat we even naar het dansen hadden gekeken liepen we richting het water. We waren wel benieuwd geworden naar de vrolijke flamingo’s en dansende mensen in de plas. Tussendoor wel een biertje halen. Heineken had het goed geregeld, geen plastic meer op de grond. Voor de bekers moesten we statiegeld betalen en de bekers konden we iedere keer weer laten vullen. Zo hoort het! Toen we op het einde de bekers inleverde kregen we een muntje.  Met dit muntje kun je een gratis kaartje voor het volgend jaar winnen, who knows we are the lucky ones!


Salsa en schommelen

Nog even stoppen bij de Salsa tent La Fiesta, in het midden van het terrein. Wow, dat zag er echt cool uit al die dansende mensen. We lieten het dansen aan de Salsa kenners over en liepen door naar de Waterkant stage. Daar was het nog leuker dan wat we zo straks vanaf het strandje zagen. Schommels in het water, zitzakken en zelfs een hele grote schommel waar wel tien mensen samen in konden zitten. Jammer dat dit na het festival allemaal wordt weggehaald anders kwam ik hier vast en zeker vaker schommelen.

Verderop swingende mensen op de muziek van Gowtu Soundsystem, iedereen deed lekker mee. Wij ook en op de tune “follow the leader” gingen alle handjes in de lucht. Na al dat swingen was het tijd om iets te eten, maar dat idee hadden er meerdere. Ongeduldig dat we zijn hebben we het eten overgeslagen. Aangezien we er toch tegenover wonen namen we thuis wel een snelle hap. Niet dat het eten daar niet goed was, in tegendeel. Het was zelfs zo populair dat de lekkere Caviche en het Surinaamse eten om 20:00 was uitverkocht.

Goodbye Latin-Amerika, Hello Ouderkerker Plas
We deden nog een rondje over het terrein, swingden bij La Vida en gingen toen richting huis. Alhoewel… voordat we het terrein verlieten moesten we toch nog even een keer stilstaan bij Kizomba, nou ja even. Dr. Feelgood kreeg echt het hele publiek op de dansvloer. Zijn we in Brazilië, in New York? Er was Street Dance, en weet ik wat allemaal. Iedereen deed mee en de sfeer was geweldig! Om 21:00 uur moest Dr. Feelgoed helaas afsluiten en toen was het tijd om terug te gaan naar de realiteit. We zeiden gedag tegen Latijns-Amerika en wandelde terug naar ons stekkie in Ouderkerk aan de Amstel. We hebben volop genoten! Festival Macumba, muchas gracias!

Tekst Francien Heythuysen | Beeld Facebook Festival Macumba

29 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter