Report festival Strand: een ultieme feest-explosie

Report festival Strand: een ultieme feest-explosie

Een festival op het strand ín Utrecht, huh, hoe kan dat nu? Maar het was echt zo hoor. Er was zand, water, zon en lekkere zomerse muziek. Ja hoor, alles wat Festival Strand tot een echt beachfestival maakte!

Waan je at the beach
Het festival werd twee dagen georganiseerd, op de vrijdag en zaterdag. Festival Fans ging zaterdags eens een kijkje nemen. Oké, het vond niet écht plaats aan het strand, maar hè, met een beetje fantasie leek het er wel heel erg op. Het festival vond plaats aan de Haarrijnse Plas in Utrecht. Er was overdag alle mogelijkheid om lekker te zwemmen in het water, wat op zich niet verkeerd was met zo’n 28 graden op de thermometer. Het lag aan een lekker zandstrandje wat ervoor zorgde dat de meeste bezoekers gewoon, chill op hun slippers of zelfs bloten voeten liepen. Want ja joh, zoals ik al zei, je waant je in principe gewoon at the beach.

Feest-explosie
Wij gingen iets later op de dag dus Nielson die de spits afbeet hebben we helaas gemist. Ook voor The Dirty Daddies die voor een ultieme feest-explosie zorgden en de Nederlandse popgroep Van Dik Hout met hun lekkere meezingers waren wij te laat. Maar, geen getreur, genoeg namen die volgden waar wij wel op tijd voor waren! Miss Montreal, Davina Michelle én Golden Earring vuurde hun beste nummers in het publiek met ongeëvenaard enthousiasme.

Summer feeling
Dat je je met het lekkere weertje en de toplocatie net op een strandje ergens in een Spaans land waande, was mede dankzij de Ibiza markt helemaal geloofwaardig. Struinen langs allerlei lifestyle producten, van sieraden, tassen tot schoenen en kleren, het was er allemaal. Stijlvolle kraampjes lagen vol leuke spulletjes en met de chille muziek die zich om je oren afspeelde werd je summer feeling echt compleet. Een uitgebreide foodboulevard niet te vergeten, want ook daar had festival Strand aan gedacht.

Dat er in de avond één korte regenbui uit de hemel viel waren we allang vergeten. Wat ons herinnert zijn enkel de zonnige, muzikale momenten. Volgend jaar is het festival terug op 28 & 29 augustus.

4 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter