Report: FestyLand (zaterdag) 2019

Report: FestyLand (zaterdag) 2019

Jep, het outdoor festivalseizoen loopt nu echt op zijn eind.. Ik ben blij dat ik het mijne af heb kunnen sluiten op FestyLand! Net zoals vorig jaar was ik er nu weer te vinden. Dit keer alleen op zaterdag. FestyLand vond plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober in het recreatiepark Hemelrijk. Een festival waar elke leeftijdsgroep boven de 18 terug te vinden is. De echte Brabantse gezelligheid was zeker niet te missen en iedereen had z’n goeie zin meegenomen!

Stage Bram Krikke Festyland 2019

© Instagram FestyLand

Stages & artiesten

Met maar liefst acht stages was er voor iedereen wel wat leuks te vinden! Zo kwamen er deze dag veel verschillende genres voorbij. De line-up was groot zoals elk jaar! Zo heb ik in de Desperados kunnen genieten van Bizzey, Puinhoop Kollektiv, en La Fuente. Verder had FestyLand Bram Krikke voor het eerst een eigen stage gegeven. Een leuke en originele zet, aangezien deze jongen razendsnel in zijn bekendheid is gegroeid. De tent werd op zijn kop gezet door onder andere Mental Theo, STUK en Dansado & De Feestneger. Natuurlijk gaf Bram zelf ook een performance met Stefan & Sean. De artiesten op de Jupiler LIVE STAGE waren qua genre lekker verdeeld. Tino Martin kwam met band en BZB mocht FestLand zoals elk jaar weer afsluiten! Daarnaast waren ook Kraantje Pappie en Maan op die stage te zien. De kleinere stages waren zeker net zo gezellig! In de kleine tent Daisy was het een groot ordinair feestje, waar iedereen los kon gaan op de hits van toen en nu. Bij de stage Herrie met Gerrie kon iedereen genieten van de lekkerste tech, disco en house klassiekers. Het laatste uurtje stond bij meerdere stages in het teken van hardstyle. Ik baal echter wel dat ik Hardwell heb moeten missen op FestyLand! Dit was een spontane actie, waardoor ik het helaas via de stories van Instagram heb moeten ontdekken dat hij de mannen van Stuk kwam vergezellen.

Maan Festyland 2019

© Instagram FestyLand

Grootse beleving

FestyLand is meer dan alleen een festival met een goede line-up. Het is een hele beleving om hier te zijn! Je kan van alles doen op het festival terrein. Voel je weer even kind en ga touwtje springen zoals in die goede oude tijd. Ben je daar niet goed in? Dan kan je altijd nog terecht in de zweefmolen of het reuzenrad! Naast deze en vele andere attracties/ spellen kon je ook even heerlijk ontspannen door de massages die je kon krijgen. Zo kwam je dat weekend prima door! De aankleding is altijd piekfijn in orde en op het festivalterrein was niks meer terug te vinden van het BillyBird Park Hemelrijk.

Festyland 2019

© Instagram FestyLand

Food in overvloed!

Aan eten was ook geen gebrek! Pfoe, het werd toch wel moeilijk om een keus te maken qua eten. Ik weet dat ik niet eens alle eetkraampjes heb gezien. Zo was er een tent die vol stond met eet kraampjes. Rondom de stages was ook nog van alles te vinden. De typische dingen die je op elk festival ziet, zoals friet en loempia’s waren hier ook niet te missen. Als je iets verder keek dan dat, kwam je onder andere ook tosti’s en aardappel twisters tegen! Een goede afwisseling als je een keer behoefte had aan iets anders. Voor de wijn liefhebbers was er aan het eind van het festival toch wel even een shock die ze moesten verwerken. Een vriendin van mij kreeg namelijk te horen dat de wijn op was! 😮 Ze kon haar alcoholische dorst nog wel stillen met bier, desperados en flügel.

De afsluiter van het festivalseizoen was me er weer eentje hoor. Ik hou er leuke herinneringen en foto’s aan over, hopelijk tot de volgende editie op 9 oktober 2020!

14 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter