REPORT: Food Truck Festival TREK Utrecht

REPORT: Food Truck Festival TREK Utrecht

Een festival compleet toegewijd aan eten en drinken, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. De organisatie van TREK maakt het mogelijk op zo’n 8 locaties in heel Nederland. Dit pinksterweekend stonden de Food Trucks in het Griftpark van Utrecht, Festival Fans nam hier even een kijkje.

IMG_1626 IMG_1625

Het festival is erg leuk opgebouwd. Overal staan schattige kraampjes en de food trucks zijn super leuk aangekleed! Je kan op elke moment van de dag even binnen lopen om wat te eten bij de verschillende trucks, of een drankje te doen met een groep vrienden. Dan kan je zitten aan kleine tafeltjes, picknicktafels of lekker chillen in het gras.

Ondanks dat het vandaag alweer de laatste dag was van de editie in Utrecht, was het bomvol op het terrein. Er stond een mega rij langs het park en ook binnen was het erg druk. Toch hoefde je niet heel lang te wachten op je eten en was er voor iedereen wel een plekje om het op te eten.

Op dit festival is er zoveel keus dat je het liefst alles probeert! Van een roti rol van de Surinamer tot een bakje falafel van een biologische truck. Maar ook voor een kopje koffie, groene smoothie of natuurlijk een pilsje ben je hier aan het juiste adres. Of je nou voor een dagje gezond eten gaat of liever een vette hap haalt, bij de food trucks maken ze alles net even iets specialer. Voor iedereen is er wel iets lekkers bij.

IMG_1623 IMG_1624

De leeftijd op dit festival is dan ook enorm uiteenlopend. Jong en oud staat door elkaar. Dit komt ook wel door de verschillen in prijzen. Met een klein budget kan je je namelijk ook prima een dag vermaken. Een patatje is vaak rond de 2 euro en de toegang is gewoon gratis!

Ook aan het milieu wordt gedacht, bij een bestelling koop je eenmalig een glas van €2,50. Dit glas geef je bij de volgende bestelling weer terug en hier krijg je weer een schoon glas voor.

Het is zeker aan te raden om een keertje op dit festival een kijkje te nemen. Weer is wat anders dan een techno- of hardstyle festival! Voor een TREK festival bij jou in de buurt kan je even een kijkje nemen op de site voor de aankomende edities.

25 mei 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter