Report: Free Your Mind Festival 2018

Report: Free Your Mind Festival 2018

Hiep hiep hoera! Het house-en technofestival Free Your Mind Festival is 15 jaar!  Afgelopen zaterdag vond hun 15th Anniversary plaats en ik was erbij!

Toen ik s’ochtends de deur uitliep, twijfelde ik nog of het lekker weer zou blijven. Maar de organisatie gaf aan dat het de hele dag droog zou zijn, dus daar rekende ik dan maar op!

Met de middagzon ietwat brandend op mijn gezicht fietsten we richting het met natuur-omringde stadsblokken-terrein in Arnhem. Vanaf Arnhem centraal was het zo’n 15 minuten lopen, op de fiets ietsjes sneller. Met de bus was je er binnen 10 minuten.  

Opnieuw bewees FYM wat voor tof terrein de Stadsblokken is. Bij de foodcourt was er voor ieder wat wils. Het ging van pasta naar loempia’s en van friet naar een zelf samengestelde ‘bowl’; met rijst, vlees en groenten. 

Er hing over de gehele dag een fijne sfeer. Misschien was het zonnetje niet altijd zichtbaar, de mensen straalden (zie foto’s onderaan). Alle area’s waren op korte loopafstand van elkaar.

Het terrein was opgedeeld met maar liefst 6 area’s, dat zorgde soms voor wat keuzestress, waar gaan we naartoe? ANOTR kwam op de Give Soul Stage met heerlijke house/techhouse vibes, waarbij HOT SINCE 82 het weer op een iets hoger level wist te brengen door zijn stevigere techo/techhouse- set. 

Bij het strandgedeelte op het terrein kon je heerlijk even bijkomen van het feestgedruis, met nog lichtjes de muziek van Dusk till Dawn op de achtergrond.

Miss Melera was weer zoals gewoonlijk lekker bezig op de ACTA stage en was het eén en al happy-vibes op de TENEBRIS stage.

De SOLUM stage was perfect om even jezelf los te laten. Dat kon op de zweverige set van  bijvoorbeeld Spaceandtime en Reza Athar.

Onder de welbekende John Frost-brug (Metallum stage) gooide Dax J zijn slopende tracks,  die nog beter tot zijn recht kwamen dankzij de weerkaatsing met het geluid en de brug, waarna Len Faki ook nog de boel liet nabeven met zijn te gekke eindshow. 

 

Jammer dat naast, de voor de rest super georganiseerde dag; rond 17:00 het WC-papier toch écht opraakte en niet werd bijgevuld en het bier bij sommige bars langzaam, ruim voor eind, opraakte. 

 

Helaas komt aan elk festival een eind en werd het tijd om weer huiswaarts te gaan. Met de lichtgevende ballonnen en laatste bangers van Len Faki op de achtergrond verlieten we het terrein. Free your Mind je was top, tot volgend jaar!

 

Terugblik op de stralende mensen van Free your Mind Festival:

3 juni 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter