Report: Free Your Mind Festival 2023 (zaterdag)

Report: Free Your Mind Festival 2023 (zaterdag)

Maar liefst 23 graden en een line-up waar je de wereld voor over zou vliegen. Waar kan ik tekenen? Dat is nou precies wat ik vorige week dacht. En zo geschiedde. Met een samenstelling van meerdere vakfanaten was het voor ons zaterdag tijd om de handjes de lucht in te gooien op Free Your Mind Festival.

Een groot voordeel op voorhand: de bereikbaarheid van het festival. Of je nu uit Utrecht, Nijmegen of Veenendaal moest komen: met de trein naar Arnhem Centraal was je er al bijna. Nog even de benenwagen of een OV-fiets en binnen 20 minuten was je op the place to be.

En dan nu toch even over die line-up. Hoe krijg je het als festival voor elkaar om op één dag de volgende artiesten te hosten: Paul Kalkbrenner, Andhim, Paula Temple, Adam Beyer, Sven Väth, Enrico Sangiuliano en Boris Brejcha. Een gevalletje Champions League.

En om het Champions League-niveau nog wat meer na te streven, pakte Free Your Mind Festival dit jaar ook weer uit met 5 magistrale stages. Van de Dome met harde techno en gave lichtshows tot de immens grote Mainstage in een Armada-tent. Toch kregen wij de vibe lekker te pakken bij Masquerade en BEACH. Bij Masquerade floreerden DJ’s als Andhim en Claptone, en had je een soort VIP lounge waar je over het publiek heen keek. Bij BEACH waande je je echt even op een beachparty met funky hits.

Wel een extra uitdaging voor de feestgangers: een strijdplan bepalen voor de stages en de artiesten die je wilt zien. Ons team was eensgezind: van 15:00 tot 17:00 uur laten we ons inspireren door alle stages en genieten we van het lekkere weer. Noem deze fase gerust de warming-up. We hadden daarna immers nog een wedstrijd van zes uur te spelen.

Tekst gaat verder onder de foto.

fym-binnen

Door: Maarten de Bruin Fotografie

Een wedstrijd die om 17:00 uur uur begon bij the one and only: Paul Kalkbrenner, op de mainstage. Ja, het is echt waar. Een en al kippenvel. De Duitse legende greep het publiek helemaal met zijn mega hit Sky and Sand en liet daarna niet meer los. Gave visuals waar je Paul op een groot scherm live zag spelen. Prachtig om te zien!

Na het meesterwerk van Paul checkten we nog snel de stage Masquerade om vervolgens naar The Bridge te vliegen. Een gave, rauwe stage onder een brug met uitzicht op het water en een lekker zonnetje op de knar. Daar gingen we los op de hits van Enrico Sangiuliano. Drumcode, it is!

Na een uurtje feesten kregen we al snel weer de handen op elkaar om ons toch even te laten verrassen door de beuktent bij binnenkomst: The Dome. Daar kwamen toch een platen uit knallen. En een betere keuze hadden we niet kunnen maken: het was echt drie uur lang genieten van de platen van artiesten als Paula Temple en Clara Cuvé. Als pauze chillden we even bij de ligstoelen aan het strand en genoten we van de lekkere gerechtjes van de aanwezige toko’s.

De laatste twee uur was het aan king Boris Brejcha om ons nog één keer van de grond te krijgen. En niets was minder waar: wat een combinatie van hits, sound effects, dansende mensen en lichtshows. Gravity, Space Diver en Purple Noise: alle songs kwamen voorbij. Samenvattend? Het weer, de samenstelling van de mensen, de lading legendarische gave artiesten en de opbouw van het festival: we waren jaloers op de bezoekers die zondag nog op de planning hadden.

Geschreven door: Pim
Header- en onderste foto: Tessa van Nuland

FYM buiten (1)

7 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter