Report: Georgie’s Wintergarten 2016

Report: Georgie’s Wintergarten 2016

Afgelopen weekend was Ruigoord weer het decor voor Georgie’s Wintergarten. Omdat Ruigoord niet op loopafstand te bereiken is vanuit ‘Mokum centraal’, vertrokken er vanaf station Sloterdijk pendelbussen. Op het station, in de rij voor de bus naar Ruigoord, zat de sfeer er al goed in. Dit kwam door de goedgemutste festivalgangers die boxjes mee hadden zodat iedereen in de bus onder andere het vrolijke nummer Summer Jam van The Underdog Project vals mee kon zingen. Na het ritje in de bus kwamen we aan bij Ruigoord.

Voor wie Ruigoord niet kent is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken in dit oude hippie dorpje. Ruigoord past in een eeuwenoude traditie van kunstenaarskolonies waar kunst èn leven worden geïntegreerd tot een gemeenschappelijk experiment. De groene oase waarin Ruigoord is gelegen was zaterdag bestrooid met witte hagel. Er was zelfs een sneeuwpop gemaakt van de hagel. Door de kampvuren, kachels, glühwein, trampolines, tipi’s en kleurrijke mensen was Ruigoord omgetoverd tot een magische oase.

georgies-wintergarten-2016

Net zoals vorig jaar was vooraf nog niets bekend over de programmering. Maar wanneer je over het festivalterrein loopt merk je al snel dat er een breed aanbod is van theater, spellen en andere kunsten waardoor iedereen zich moeiteloos op z’n gemak voelt. In een klein tuinhuisje staan 20 man hutjemutje te dansen op funky discohitjes. Een tent daarnaast leren we de basics van salsadansen. Even verderop staan tafels en stoelen voor ons klaar om te luisteren naar de grappen van komedianten.

En wordt het je toch allemaal wat zweverig en was het tijd voor actie? Dan is er nog de magistrale kerk waarin je los kan gaan op de fijne discobeats.. De lichtprojecties waardoor engelen in de kerk tot leven komen zorgen voor een unieke beleving. En zo waren er meer dan 10 locaties waar je je kon uitleven.. In de grote en kleine tenten, tipi’s, hutjes en natuurlijk de kerk was de sfeer waanzinnig. De vredige optocht van geesten in mooi belichte kostuums maakte het plaatje compleet. Voor wie dit feestje gemist heeft: zet ‘m vast in de agenda voor volgend jaar!

Caspar Zumpolle

21 november 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter