Report: Georgies Wundergarten 2018

Report: Georgies Wundergarten 2018

Na succesvolle edities die plaatsvonden op vrijhaven Ruigoord, heeft de organisatie in 2018 haar vleugels uitgeslagen en haar thuisbasis gevonden op de Riekerhaven. De Riekerhaven is een stuk minder ver fietsen dan het charmante Ruigoord altijd was, Maar het is voorafgaand aan het festival wel de vraag of de sportvelden aan het Amsterdamse bos het magische gevoel van Ruigoord kunnen evenaren. Bij aankomst op het festival neemt Georgie plots alle overgebleven twijfel weg. Met de sfeer, industriële kunst en sfeervolle decorbouw waan je je in een andere wereld. Een unieke festivalbeleving: Georgies Wundergarten 2018.

Niemand gaat compleet voorbereid en met een strakke planning op pad naar Georgies Wundergarten, deze zaterdag is vrijheid en eenheid het thema. De bezoekers worden vandaag daarnaast getrakteerd op het allerbeste festivalweer. Geen wolkje aan de hemel. Het is niet te koud, maar ook niet te warm om compleet los te gaan op de dansvloer. Bij binnenkomst op het zonoverladen festival springt direct de spiegeltent in het oog. De zon dringt speels door de glas-in-lood ramen naar binnen, en geeft de stage die in het teken staat van disco en house een grote aantrekkingskracht. Aan de overkant staan twee karaoke huisjes en worden de eerste gezichten van bezoekers geschminkt door creatievelingen. Dit leidt ertoe dat na verloop van tijd bijna iedere bezoeker wel ergens een glitter op het gezicht heeft, vooruit, op Georgies is dit de standaard.

 

De Mariana stage oogt wat tam, dat komt met name door de keuze van de programmering: diepe melodische house. Mensen bewegen hier rustig met de beats mee, het is bijna uitnodigend om je schoenen uit te doen. Voor de doorgewinterde liefhebbers van psytrance en goa blijkt Georgies een walhalla. Dutch Acid Family (DAF) is met de karakteristieke bus prominent aanwezig aan de rand van het festival. De stage is tegen het einde van het festival terecht overvol, deze stage is wat Georige zo uniek maakt. Een muziekstijl die doorgaans ondergewaardeerd wordt door festivalprogrammeurs zorgt op Georgies voor vereniging en is populair bij alle muziekliefhebbers.

Altijd al willen ligfietsen in een gigantisch wiel, even wat aardappels willen kapotslaan of via een doolhof terechtkomen op een (niet zo) geheime stage? Op Georgies kan dit. Het is de randprogrammering en het enthousiasme van de creatieve crew wat net wat extra’s toevoegd aan deze mooie zomerse zaterdag. Er valt nog eindig over door te praten, maar de foto’s zeggen meer dan duizend woorden.

 

10 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter