Report: Guilty Pleasure festival

Report: Guilty Pleasure festival

Terug naar vroeger. Terug naar toen. Terug naar wanneer alles beter was. Terug naar de heerlijke Guilty Pleasures. Terug naar alle beschamende (maar toch lekkere) pleziertjes. Afgelopen zondag was het een en al nostalgie. Want met optredens van 2Unlimited, Brainpower, Peter Andre en Def Rhymz hebben we gefeest alsof we weer voor even in de 90s en zero’s leefden.

Plaswatch

Ja pfoe, dat was me een feestje wel. Het Guilty Pleasure festival stond volledig in het teken van: (ja de naam zegt het al) beschamende pleziertjes. Van de Spice Girls tot K3 en K-Liber, niets was gek genoeg. Het festival begon om 13:00, maar toen zaten wij thuis nog aan het bier. Ja indrinken hoort er ook bij. En dat ging lekker, thanks to de Guilty Pleasure Spotify lijst. Dankzij deze heerlijke hitjes zaten we al helemaal in de stemming. Toch werd het tijd dat we onze ass naar Gaasperplas verplaatsen. Om 15:00 zou de legend Brainpower optreden en dat wilden wij absoluut niet missen. En yes, precies op tijd. We maakten nog even snel een foto als plaswatch. Beach Watch, maar dan op de Gaasperplas. Vandaar Plas. Snap je.

 

En door. Net op tijd voor Brainpower. Met hitjes als ‘Ik voel vlinders voor jou, ze vliegen rond in mijn buik naar beneden’, ‘Non-stop, non-stop ja we rocken non-stop’ en ‘Sjans maar en dans maar want dit is nu die lekkere dansplaat’. Ook kwamen er nieuwe tracks van Brainpower voorbij, maar die oude hitjes blijven toch altijd alles overtreffen. Dj Juvanci zorgde vervolgens voor lekkere R&B oldies. Billen hier billen daar. Overal waar je keek werd een twerk showtje gedaan. Maar met maar liefst vijf area’s was dit nog niet alles. Om het roer even helemaal om te gooien was er verderop een Disney Karaoke. De liedjes van de Tarzan Soundtrack: You’ll be in my heart van Phil Collins, How Far I’ll Go van Viana (mijn lievelings) en natuurlijk niet te vergeten Let It Go van Frozen werd allemaal luidkeels mee gezongen. Of ja, ik weet niet of je het echt zingen kan noemen. Maar dat ter zijden. Het was heerlijk. Over heerlijk gesproken: dat was het zeker toen er popcorn uit de confetti kanonnen spoot.

 

2Unlimited

Die popcorn vulden niet volledig dus even snel een hamburger naar binnen werken. Niet te lang stilzitten, door naar de mainstage. Hier stond Rave van Fortuin op de planning. Dankzij deze mannen is er voor ieder wat wils. Ze draaien aan het rad en dat bepaalt de muziekgenre voor de komende minuten. Van Après Ski, zomerhitjes, Guilty 90’s, hip-hop, Nederlands en seks (ja, dat is blijkbaar ook een genre volgens de mannen van Rave van Fortuin). Stilstaan bij het optreden was onmogelijk. En ditzelfde gold voor de optredens van K-Liber, Def Rhyms en 2Unlimited. ‘No no no no no no no no no, thats no limit!!’ En: ‘Control your body, de beat is running trough your veins’. Wat een show was dat. De latex pakjes droegen ze nog steeds, alsof we ons weer in 1993 bevonden. Wat houden we toch eigenlijk veel van vroeger. Tot in de late uurtjes danste we alsof nobody’s watching. Sowieso is Festival Fans volgend jaar weer van de partij op het Guilty Pleasure Festival!


Shownieuws was ook aanwezig op het festival. Check hier het fragment met interviews met onder andere Brainpower en Peter Andre

Beeld: Jordi Wallenburg

31 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter