Report: Hardwell United We Are Worldtour

Report: Hardwell United We Are Worldtour

Wij waren aanwezig bij de kick-off van de nieuwe wereldtour ‘United we are’ van Hardwell. De allereerste show op vrijdag 23 januari van 19:30 tot 00:30 uur voor alle leeftijden! De Ziggo Dome is een geweldige locatie voor grote feesten als deze. De organisatie raadde de kinderen van onder de 18 jaar aan om plaats te nemen op de tribune. Om de show niet alleen vanuit mijn ogen te beschrijven, heb ik Chagalle van 14 jaar meegenomen naar dit feest en haar gevraagd om haar mening. Chagalle beschrijft het feest als ‘een heel gaaf feest, heerlijke muziek en hele leuke mensen. Er is een droom van me uitgekomen, anders had ik moeten wachten tot ik achttien jaar was geworden. Ik vind het super cool van Hardwell dat hij dit heeft georganiseerd voor  alle leeftijden. Hij heeft er weer een nieuwe fan bij!!’

We waren lekker op tijd binnen en hadden genoeg tijd om nog even rond te lopen door de Ziggo Dome. Dance4life stond met een studio en maakte hele leuke foto’s van bezoekers die dit wilden. De zaal liep ondertussen rustig vol en Kill The Buzz warmde het publiek op met lekkere plaatjes. Ik persoonlijk vond dat hij erg minimum draaide en dit verwachtte ik niet van dit feest. Het duurde even voor heel de zaal lekker stond te dansen.

IamHardwellZiggoDome230115_2Hardwell liet erg lang op zich wachten. Na twee en een half uur verliet Kill The Buzz (eindelijk) het podium. ‘Ja, nu is het zo ver’ dachten we. Het was even heel lang stil en donker, maar toen kwam het podium, de visuals en de lichten eindelijk tot leven. Toen Hardwell op het podium verscheen werd het publiek helemaal gek. We telde af ‘10,9,8,7,6,5,4,3,2 .. ARE YOU READY??’ gevolgd door een heerlijk harde beat en een lading vol met confetti. Wat een prachtig moment van de avond was dit!

Het publiek was erg divers, er waren hele jonge kinderen maar er waren ook bezoekers die al aardig op leeftijd waren. De sfeer was erg gezellig en feestelijk, iedereen leek het naar zijn zin te hebben. Beneden op de dansvloer was iedereen heerlijk aan het dansen op de harde beats die Hardwell draaide. Maar ook op de tribune leek niemand te zitten, kinderen en ouders gingen ook daar helemaal los. Omdat Hardwell zijn nieuwe album deze dag pas uit kwam, kende niemand zijn nummers nog. Dit merkte je eigenlijk pas toen het nummer ‘Young again’ werd gedraaid. Het publiek kon nu eindelijk mee zingen en wat was dit mooi, ik kreeg er kippenvel van. Een groot pluspunt van de avond vond ik wel dat het nergens erg druk was. Bij de bar was je snel aan de beurt, als je muntjes wilde stond je geen seconde in de rij en ook bij de wc’s was het elke keer goed te doen. De lampen, lasers en de visuals waren van uitstekende kwaliteit. Daarnaast was er veel confetti en er was zelfs binnen vuurwerk aan het einde. Hardwell had nog een leuke verassing aan het einde. Mr. Probz kwam live zingen en het publiek liet merken dat ze dit erg vet vonden.

Wij hebben een geweldige avond gehad en we hopen dat meer artiesten het initiatief van Hardwell zullen volgen door ook een show te geven voor alle leeftijden.

30 januari 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter