Report: Harmony Of Hardcore 2022

Report: Harmony Of Hardcore 2022

Wanneer je van snelle beats en harde bass houdt, is Harmony of Hardcore (HOH) wel echt de plaats waar je moet zijn. Wij zijn met twee reporters langs geweest en hebben flink en onze ogen uit gekeken. Het weer was fantastisch, 25 graden en een strak blauwe lucht. Wat wil je nog meer op een festival?!

Bereik

Voordat we de top feestje hadden op het festival zelf is het wel een uitdaging om er te komen. Wij kwamen met een pendelbus vanuit ‘s-Hertogenbosch. Dat was goed geregeld. We hadden vooraf tickets gekocht, retour €14.- je stapt op bij het station en aan de rand van het festivalterrein wordt je afgezet. De infrastructuur naar het festivalterrein in Erp is er alleen niet op gebouwd om zo veel mensen te ontvangen. We hebben daardoor lang moeten wachten, maar dit kon de pret niet drukken!

Binnenkomst

Wanneer je aan komt lopen zie je al dat het festival groots is en een prachtige uitstraling heeft. Van buitenaf is te zien dat er grote stages zijn met mooie aankleding. De binnenkomst gaat soepel, er zijn genoeg poortjes en daar ben je vlot doorheen. Toen ook we uiteindelijk een kluisje te pakken hadden, gooiden we snel onze truien/vesten erin want het was toch lekker warm en snel door.

Bij HOH hebben ze als het ware een soort dorpje gebouwd waar je allerlei dingen kan bemachtigen. Allereerst moesten we natuurlijk munten aanschaffen. Ze hebben een hele straat met aan beide kanten voldoende mogelijkheden om munten te kopen. Zowel cash al contant. Ook daar was het druk, maar dat loopt vlot door. Een muntje kost dit jaar €3.33, ze vragen steeds meer voor een biertje, maar deze prijs is verder niet duurder dan op andere festivals.

Stages

Zoals eerder al aangegeven zagen de stages er prachtig uit. Stuk voor stuk mooi uitgepakt en ingedeeld met goed geluid. HOH heeft echt een super vette uitstraling. Het is alleen al leuk om een rondje te lopen en alles te bekijken, want je loopt als het ware door een soort dorp met allerlei festiviteiten.

De mooiste stage is naar mijn mening “Millennium Mountain”. Deels komt dit door de muziek smaak, daar draaien ze heerlijk oude harcore klappers waar wij erg van houden. Maar de aanloop naar de deze stage en de plek waar je staat geeft een gaaf gevoel. Het woord ‘Mountain’ zegt het eigenlijk al, je loopt letterlijk via een trap een berg op (lees: heuvel) Daar is een stage tussen bomen, die ook schuin afloopt dus je kan van bovenaf naar beneden kijken waar de DJ staat. Super vette plek!

Tekst gaat verder onder filmpje

Daarnaast is de Mainstage echt heel dik. Groots uitgepakt en vette aankleding. Daarbij moet ik zeggen dat het geluid op de mainstage ook echt mega is!

Afsluiting

Na de hele dag een beetje heen en weer gependeld te hebben tussen wat stages is het laatste halfuur alleen de mainstage nog open met muziek. Daar is het wel mega vet. Het reuzenrad is verlicht wat een gave uitstraling geeft. Het is el bommetje vol op de mainstage, maar op het eind van de dag heeft iedereen het toch druk genoeg met zichzelf dus echt last heb je er niet van.

Het was dit jaar een 15 jarig jubileum van HOH dus gingen ze in de afsluiting via de muziek door verschillende jaren heen. Dat was vet bedacht zo ging het van oudere hardcore tot de nieuwe frenchcore. Dat gepaard met een hele dikke vuurwerk- en lasershow maakte deze dag tot een vet einde.

Dit was mijn tweede keer op HOH en ik moet echt zeggen, als je van deze muziek houdt is dit hét festival waar je heen moet. Hij staat bij mij alweer in de agenda voor volgend jaar, tot dan!

8 juni 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter