Report: Hear Hear! 2022

Report: Hear Hear! 2022

Afgelopen zondag hebben wij een bezoekje gebracht aan onze zuiderburen. wij zijn afgereisd naar Hasselt om Hear Hear! te checken. Dit festival is van dezelfde organisatie als Pukkelpop en het festival bevindt zich dan ook deels op het Pukkelpop Terrein. Het was mooi om weer eens terug te keren op dat terrein nadat wij in 2018 daar zijn geweest. We herkende direct was punten en haalde mooie herinneringen op.

We werden enorm goed ontvangen door de organisatie, die voor ons een busje had geregeld vanaf de parkeerplaats naar het festivalterrein toe. Bij aankomst op het terrein werd het als snel duidelijk dat dit een warme dag ging worden. Overal stond met borden aangegeven dat je genoeg schaduw moest opzoeken en genoeg water moest drinken. Dit advies hebben we bij 35+ graden dan ook zeker opgevolgd.

We kwamen rond 16:00 het festivalterrein op, wat perfect aansluit op de 3e act in de ‘Gimme Gimme’ tent; Parquet Courts. Deze punk/indie/rock band maakte de tent waarin ze speelde direct nog warmer. We kwam een hoop energie van deze gasten vandaan en dat zorgde voor een mooie opening van een mooie avond. Na Parquet Courts kwamen we uit bij de grootste stage; ‘Wah Wah’. Hier begon net Wolf Alice met haar set. Ik heb haar wel eens voorbij horen komen, maar nooit echt goed geluisterd. Haar repertoire was groot, van heftige rock tot wat zoete lieve liedjes. Maar wat vooral opviel was haar goede stem, ze kon bizar hoge noten halen en alles klonk goed.

Na het halen van een heerlijk Belgisch speciaal biertje (dat overigens niet duurder was dan een normaal pilsje) zijn we doorgelopen naar de kleinste tent; ‘Yeah Yeah’. Hier waren de mannen van Squid aan het spelen. Ze speelde, zoals we van hen herkennen, hun heerlijke punk nummertjes zoals ‘Narrator’. Tot onze verbazing kwam in het middenstuk een elektronisch gedeelte waar de halve band los ging op synthesizers. Dit was echt vet om te zien en alles klopte aan dit intermezzo.

We waren toe aan wat rust en hebben met een drankje op het grasveld genoten van Liam Gallagher. Die tot onze verbazing nog een paar liedjes van Oasis eruit knalde. Iedereen in de tent en op het festivalterrein was mee aan het zingen met ‘Wonderwall’ en ‘Champagne Supernova’. 

Hierna kwam voor ons het grote wachten op Balthazar. Een band die we moesten zien en niet konden missen. Na een rondje te hebben gelopen en speciaal biertjes gedronken te hebben, gingen we tijdig naar de tent waar Balthazar moest spelen. Ik heb ze voor het eerst live gezien in 2016 en daarna altijd blijven volgen. We stonden bijna vooraan en hebben elk nummer uit volle borst meegezongen. Ook de lichtshow die de band had, was ik erg over te spreken. Ik ben blij dat ik Balthazar komend weekend weer mag zien op Lowlands. 

16 augustus 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter