Report: Herfstdrift 2018

Report: Herfstdrift 2018

Waar de laatste buitenfestivals al enkele maanden geleden plaatsvonden, keerde het festivalseizoen op zaterdag 24 november 2018 voor één dag terug naar het Havana aan de Waal. In Nijmegen werd namelijk voor de achtste keer Herfstdrift Festival georganiseerd op het terrein van Cultuurspinnerij de Vasim. Inmiddels komen bezoekers van heinde en verre om, ondanks de kou, los te gaan op de parel van het oosten. Na de #herfstdriftfashiontip (een lekkere dikke trui en twee paar sokken) van de organisatie te hebben overgenomen, was het tijd om Herfstdrift Festival 2018 te gaan ontdekken.

Het terrein is lopend (20 minuten) of fietsend (5 minuten) te bereiken vanaf het centraal station van Nijmegen. Ook reden er de hele dag pendelbussen tussen het festivalterrein en het centraal station. De line-up beloofde veel goeds met een breed muzikaal programma verdeeld over zeven stages. Festivalfans begon haar bezoek aan het festival in de Vasim waar Pure, medeoprichter van de Nijmeegse clubavond Planet Rose, de bezoekers opwarmde. De Vasim, met haar industriële uitstraling en het weinige licht, is de ideale plek voor een lekker potje techno.

In de Elektralabel tent begon de Britse technoproducer Randomer zijn set. Vooraf hadden wij al hoge verwachtingen van dit talent en Randomer maakte deze verwachtingen meer dan waar. Met zijn harde technoset zorgde hij ervoor dat de dj’s die na hem moesten draaien (Overmono, Mathew Jonsen en ROD) geen gas terug konden nemen. In de tent die werd gehost door Blauwdruk zorgde onder andere Rahaan en Byron the Aquarius er met hun melodische klanken voor dat niemand kou zou vatten. Ook de Nijmeegse danscollectieven Underpants en The Tribe werd een podium geboden, waardoor het lokale gehalte van het festival hoog was. Dit maakt Drift naar onze mening dan ook uniek. Bij de King Shilow Soundsystem stage was niets te merken van de vrieskou. Met de reggaeklanken waande je jezelf, ondanks de temperaturen richting het vriespunt, in Jamaica.

Na onszelf moe gedanst te hebben op de diverse stages besloten we wat te eten. Aan keuze geen gebrek op de ruim opgezette food area. Wij kozen voor een overheerlijke Black Angus burger die ons voldoende vulde om nog een aantal uurtjes door te gaan. Overigens complimenten aan de organisatie voor de makkelijke bereikbaarheid van de wc’s en bars, waar je nauwelijks hoefde te wachten.

Na het eten besloten we een kijkje te nemen in de Nyma tent waar de Amsterdamse musicus Tom Trago zijn kunsten ten gehore bracht. Trago liet aan de Waal horen waarom hij resident dj is in de Amsterdamse club De School. We sloten onze festivaldag af in de Elektralabeltent waar ROD zijn opwachting maakte. ROD, een vriend van Drift, sloot de dag op een geweldige, rauwe manier af.

Festivalfans ging moe maar voldaan richting huis. Wie er nog geen genoeg van had, kon nog wat uurtjes doorgaan bij Nachtdrift in de Bouillon op het nabijgelegen Honigcomplex. Nog geen plannen met oud en nieuw? Drift organiseert op 1 januari 2019 in concertgebouw de Vereeniging de Drift Nieuwjaarsdans met onder andere Benny Rodrigues en De Sluwe Vos. Kaarten zijn hier te koop!

25 november 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter