Report: Herfstdrift 2019

Report: Herfstdrift 2019

Op zaterdag 23 november was het dan uiteindelijk weer tijd voor een korte heropening van het festivalseizoen. Op die dag vond namelijk de negende editie van Herfstdrift Festival plaats. Een bezoek aan dit festival is inmiddels voor veel festivalgangers een vaste prik geworden. Niet zo gek dus dat deze editie weer een recordaantal bezoekers naar de Vasim trok. Een heerlijk rauw industrieterrein, oftewel een perfecte festivallocatie. Het terrein is lopend (20 minuten) of fietsend (5 minuten) prima te bereiken vanaf het centraal station van Nijmegen.

herfstdrift-report

Foto: Tristan Fopma

Wij keken al weken uit naar dit festival. De line-up beloofde veel goeds met een breed muzikaal programma verdeeld over zes stages. Het weer zat dit keer ook mee: het was droog met 6 graden overdag; zowaar een ‘warme’ editie. Toch hadden wij ons goed warm aangekleed. Festival Fans begon haar bezoek aan het festival in de Vasim waar de Rotterdammer Gamma Intel goed op weg was de bezoekers op te warmen.

In de Elektrabel tent begon de Italiaanse techno producer Freddy K zijn set. Vooraf hadden wij al hoge verwachtingen van de Berghain resident, welke hij meer dan waar maakte. Met zijn harde technoset zorgde hij ervoor dat Planetary Assault Systeem (live) geen gas terug kon nemen.

herfstdrift

Foto: Tim Buiting

De Nijmeegse danscollectieven The Tribe en Blauwdruk hostte deze editie ook weer een stage. In de tent die werd gehost door Blauwdruk zorgde onder andere Paramida en Mark Seven er met hun melodische klanken voor dat iedereen het lekker warm had. Bij The Tribe draaiden onder andere Samuel Deep heerlijke minimalistische plaatjes. De Garage stage was in de kelder van de Vasim.

Herfstdrift Verslag

Foto: Stef van Oosterhout

Na onszelf moe gedanst te hebben op de diverse stages besloten we wat te eten. Aan keuze geen gebrek op de ruim opgezette food area. Wij kozen voor overheerlijke Chasse patat die ons voldoende vulde om nog een aantal uurtjes door te gaan. Overigens complimenten aan de organisatie voor de makkelijke bereikbaarheid van de wc’s en bars, waar je nauwelijks hoefde te wachten.

Tegen het einde van de avond kozen we ervoor om terug te gaan naar de Elektrabel stage voor Kobosil. Aan het begin van de set van de ‘technogod in wording’ viel de stroom bij de Elektrabel en de meeste andere stages uit (door een defect in één van de aggregaten). Hierna is er alles aan gedaan om dit te fixen. Na ongeveer een kwartier ging de muziek bij de andere stages weer aan. Tot onze grote teleurstelling werd het optreden van Kobosil niet hervat. Niet alleen is dat natuurlijk heel erg jammer, dit zorgde er ook voor dat het te druk werd bij de andere stages.

Festival Fans ging enigszins teleurgesteld richting huis. Wie er nog geen genoeg van had, kon nog wat uurtjes afteren bij Nachtdrift in de Bouillon op het nabijgelegen Honigcomplex. Wij zijn inmiddels van de teleurstelling bekomen en hebben 11 tot en met 13 juni 2020 alvast in onze agenda geblokt. Dan wordt namelijk een decennium Drift gevierd op de Vasim tijdens Drift Festival 2020!

28 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter