Report: Het Verzet Festival 2019

Report: Het Verzet Festival 2019

Een festival waarbij je compleet uit je broek scheurt. Dat zijn nog eens de festivalletjes. En ja dat gebeurde me tijdens Het Verzet. Want man man man. Er werd gelachen, gedronken, gekletst maar vooral gedanst. Heel veel gedanst.

Met een eerste uitverkochte editie met 1500 bezoekers was Het Verzet een ware hit in Erp en omstreken. Een heus ons kent ons festival! Een en al gezelligheid dus.

Op 4 mei om 13:00 uur opende Het Verzet voor het eerst haar deuren op de Bolle Akker in Erp. En dat is natuurlijk spannend. Maar de organisatie is zelf niet vies van een feestje en weet genoeg van de organisatie van een festival. Dus ready waren ze! En wij ook! 

De weersvoorspellingen waren niet best, maar dat stond ons niet uit de weg om op tijd een dansje te wagen. Die dansjes werden een paar regendansjes, maar niets mocht de pret bederven. Want alle area’s waren overdekt en warm, thanks Het Verzet!

Het Verzet had niet één, maar zelfs twee area’s.  De MainStage, vol hitjes en R&B en het buitenpodium van Retro Included met de lekkerste disco classics,  00’s & 90’s en House. Beide area’s waren gevuld met vette DJ’s vanaf het eerste uur. 

Met een line-up waar je U tegen zegt:

Puinhoop Kollektiv * Smèrrig Diskjochies * Mr Bermuda * Aap uit de Mouw * HERRIE MET GERRIE Soundsystem * SJANNIES * Golddiggers * Loud ‘N Bright * GENTA * Kenss & Boergé * M-ACE * Bootygo * Sherry * Retro Included and many more…. 

Er was geen timetable naar buiten gebracht, om het lekker spannend te houden. Een erg slimme zet voor een eerste editie van een festival als je het aan mij vraagt! 

Omdat het festival gehouden werd tijdens de dodenherdenking hield het festival netjes 2 minuten gehele stilte over het terrein. Wat bij veel mensen voor een kippenvel momentje zorgde.

 

Er werd zo goed doorgedronken dat het bier op was bij 1 bar, maar niemand die erover klaagde. Dus hop, over op de Claros! Geen probleem, daar lusten al die Erpenaren wel pap van. Liever een cocktailtje of een speciaalbiertje? Dat kon ook zeker! Met een Claro in de ene hand en nog een Claro in de andere hand op ontdekkingstocht. Eens kijken wat er allemaal te beleven viel op het terrein. Voor de hongerige bezoekers onder ons.. even een lekkere goeie bodem leggen bij een van de foodtrucks; een lekker vleesje van de bbq of een frietje bij de frietfabriek. Het eetgedeelte was perfect ingericht voor de hongerige bezoekers. Er waren nette toiletten aanwezig, voldoende en schoon. Ook niet onbelangrijk.

De MainStage area werd afgesloten met een lekker opwarm setje van Sjannies en de tent werd compleet afgebroken door Puinhoop Kollektiv met hun Final Weekend tour! Maar aan al het mooist komt helaas ook een eind… Zo ook aan de eerste editie van Het Verzet Festival.

Met een gratis parkeerplaats, fietsenstalling en een kiss & ride recht voor de deur werd iedereen weer netjes opgehaald en thuis afgezet. Zodat we vast lekker konden gaan dromen over een volgende editie. Zodat iedereen wakker kon worden met het goede nieuws: de tweede editie van Het Verzet staat in 2020 op 2 mei alweer vast! 

Mijn complimenten naar de organisatie, het terrein was mooi aangekleed, de artiesten zorgden voor losse heupjes en wat een heerlijke vibe! Fijn feestje!

17 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter