Report: I Love Urban 2019

Report: I Love Urban 2019

Wauw, wat was dit een te gek feestje zeg! Op zaterdag 16 november was het tijd voor het I Love Urban Festival. Het vond plaats in Rotterdam Ahoy. Het festival was verspreid over twee zalen. De mainstage en de Caribbean Carnaval. Bij de tweede stage waren voornamelijk live acts te zien. Buiten was het ijzig koud, maar binnen was hier helemaal niks van te merken!

A White Night
De dresscode die aan deze editie verbonden zat was “A White Night”. Iedereen moest verplicht een witte bovenkant dragen. Het was een opgave om dit in mijn kast te vinden, aangezien wit mij niet geweldig staat met mijn hele lichte huidskleur haha. 😛 Aan de deur werd inderdaad gecontroleerd of je een witte bovenkant aan had. Toen we binnenkwamen zag je pas wat voor effect dit geeft. Heel classy en strak. Iets wat ik eerlijk gezegd niet perse zou verwachten bij urban feestjes. Dit was voor ons al een pluspunt!

De opening
De intro Show vond plaats om 01:15 uur. Het was me nogal een show zeg. Dansers kwamen het podium op en er werd een spectaculaire show gegeven met vuur, vuurwerk en gave special effects. Uit het niets verschijnt Jandino vooraan op het podium. Hij heeft gewoon mee gedanst! Natuurlijk kunnen een aantal grappen niet ontbreken. Hierna kondigde hij de Rotterdamse Ronnie Flex aan.

©Foto: Mark Verhees

Wat een performances!
Wij stonden vrij vooraan, zodat we Ronnie goed konden zien. Dit keer niet met zijn band, maar met een Dj. Alhoewel wij hem beter vinden klinken met band, was het alsnog heerlijk om naar te luisteren. De nummers die hij zong waren een mooie indeling van oude en nieuwe tracks. De volgende artiest waar we eigenlijk op zouden wachten was Bizzey. Die kon helaas niet aanwezig zijn, doordat hij in het ziekenhuis is beland en het nu rustig aan moet doen. We waren benieuwd of ze iemand anders hadden geregeld, maar dat was niet het geval. Even naar de andere zaal en daarna weer terug om Tabitha te zien. Je ziet niet veel ‘urban’ artiesten die zó goed kunnen zingen als zij. Verder merk je echt dat ze vrouwen heel belangrijk vindt en ze hier veel aandacht aan geeft. Daarnaast kon Poke ook niet missen, deze man weet wel hoe hij een show neer moet zetten zeg! Hij zette een halve striptease/ lapdance op, waarbij hij ook nog het publiek in ging. Gillende meiden waren op dat moment wel héél goed te horen!

Heerlijk decor
Bij een aantal artiesten stonden we dus ver vooraan. We merkten pas hoe gaaf het decor eruit zag als je verder achteraan stond. Heel de muur werd verlicht door een soort beamer I guess. Dit veranderde constant per artiest, waardoor het extra speciaal bleef. Verder hingen er grote lichtgevende ballen en balken boven het publiek. Deze bewogen heel de show van boven naar beneden. Zoiets had ik nog nooit gezien bij een indoor festival! Daarbij waren er regelmatig vuurvlammen te zien, net als witte confetti. En als klap op de vuurpijl (letterlijk 😉 ), kwam er ook nog vuurwerk omhoog.

©Foto: Mark Verhees

Nieuwe kant van Frenna
De headliner van deze avond was Frenna. Hij mocht samen met zijn 777 band de zaal op zijn kop zetten. Het was een hele andere show dan we normaal van Frenna gewend zijn. Ik moet zeggen dat ik het met de 777 band toch wel gaver vind. Hij ging hierdoor naar een hoger level met meer kwaliteit! Frenna was die nacht ook nog eens 28 jaar geworden.

Lange rijen voor eten
Na Frenna was het voor ons wel mooi geweest, het was inmiddels 05:15 uur en vonden het tijd om wat te gaan eten. We waren niet de enige die er zo over dachten. Het was vreselijk druk bij de pizza’s en frietjes. Na lang in de rij te hebben gestaan voor friet, hadden we toch maar voor de iets kortere rij bij de pizza’s gekozen. Bij de andere kramen was het overigens niet druk.

Al met al vond ik dit tot nu toe een van de leukste urban feestjes! Alles klopte en niets was te gek. Een classy variant vergeleken met alle andere festivals/ feestjes, waarbij iedereen echt komt voor de muziek en de artiesten. Dronken gekkies zag je daarom (bijna) niet rondlopen. Volgend jaar ben ik er sowieso weer bij! Misschien zie ik jou dan ook wel in de AFAS Live in Amsterdam 🙂

21 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter