Report: Intents Festival Dag 2 2014

Report: Intents Festival Dag 2 2014

In de afgelopen jaren is Intents Festival uitgegroeid tot een van de spraakmakende festivals in de regio Brabant. Interessant aan dit festival is dat het is opgericht door stichting de Kloontjes, bekend van onder andere Fusion: the Harder Styles en verschillende carnavalsevenementen in Oisterwijk. Het doel van de stichting is om haar bezoekers een fantastische ervaring te bezorgen voor een betaalbare prijs. Het festival wordt dan ook grotendeels mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Mooi is het om de groei waar te nemen van een festival dat zes jaar geleden redelijk klein begon tot een tweedaags evenement inclusief kampeer mogelijkheden met vele duizenden bezoekers.

Binnenkomst
De populariteit van dit festival blijkt wel gekeken naar de kaartverkoop. De zaterdag editie was binnen enkele uren uitverkocht en de zondag was ook zo goed als uitverkocht. Vanwege de goede weersvoorspellingen werd er besloten op zondag toch een dansje te wagen. Met hoge verwachtingen vertrokken we dan ook om 13.30 richting Oisterwijk zodat we rond 14.00 aankomen. Aangezien dit ook de openingstijd van het festival was hoopte we de grootste drukte voor te zijn. Bij de ingang aangekomen was er een aparte ingang voor de 17-jarige en de rest was voor oudere bezoekers. Dit om de mensen die vorig jaar het festival bezocht hebben en door verandering in de alcoholwetgeving wellicht niet meer aanwezig konden zijn toch de kans te geven het festival te bezoeken. Deze kregen alleen geen bandje waardoor het onmogelijk was om alcohol te nuttigen. Omdat er bij de ingang op leeftijd gecontroleerd werd duurde het binnenkomen iets langer dan normaal. Na een grondige fouilleringen kon het feest gaan beginnen. Er waren voldoende kluisjes en verschillende plekken waar munten gekocht konden worden. Al met al ging het dan ook redelijk snel en stonden we binnen een half uur op de Mainstage.

Area’s
In totaal waren er 5 area’s hierdoor was er voor ieder wat wils. De Mainstage was beschikbaar voor de hardstyle liefhebbers en in de loop van de dag werd hier steeds harder gedraaid. Andere podia waren Raw Hardstyle onder leiding van de jongens van The Magic Show, Outrageous! waar freestyle gedraaid werd, House-Arts en Radler Easy Island waar house muziek centraal stond. Op het terrein waren er veel eettenten, barren en merchandise zodat je voor je gevoel nergens lang hoefde te wachten. Wel kon je ruiken dat het festivalterrein voor de tweede dag gebruikt werd. Dit lag met name aan de wc’s. Het podium van The Magic Show was kleinschalig. Hiervoor was denk ik gekozen omdat hier wat minder bekende namen stonden maar hier was toch wel veel publiek te vinden. Het was jammer dat het podium er erg simpel uitzag en het geluid was niet geweldig. Toch waren er genoeg liefhebbers die los gingen bij dit podium. Er waren twee house podiums waar artiesten als Bassjackers, The Partysquad. Vato Gonzalez & Mc Tjen en Feest dj Ruud de mensen vermaakte. Wat opviel was dat de tent bij lange na niet volstond. Misschien heeft dit te maken met de populariteit van hardstyle of dat Intents toch meer als hardstyle evenement bekend staat. Bij Outrageous! zag ik de mensen volop genieten. Artiesten als Vince, Korsakoff vs Darkraver en Mental Theo weten altijd wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Helaas sloot dit podium al om 21.45 zodat iedereen het laatste uur zich bij de main kon verzamelen.

intents-mainstage

Mijn voorkeur lag bij de Mainstage en hier heb ik dan ook de meeste tijd doorgebracht. Hier stond een indrukwekkend podium en kon in de zon genoten worden van de muziek. In de opzet was gekozen om verschillende dj’s samen te laten draaien om de variatie in nummers hoog te houden. Met artiesten zoals Atmozfears vs Audiotricz, Frequencerz vs Digital Punk, B-Front vs High Voltage, Radical Redemption vs E-Force en Crypsis duurde het niet lang voordat het publiek volledig op zijn kop stond. Wel was de eerste uren merkbaar dat sommige de dag ervoor al veel energie gegeven hadden en daardoor moeite hadden om erin te komen. Andere dingen die opvielen was dat de planken al aardig krom getrokken waren en soms al los zaten. Ook lagen er op sommige plekken nog schroeven die voor de opbouw gebruikt waren. In de loop van de avond viel tijdens de set van Radical Redemption jammer genoeg de stroom uit. Dit duurde ruim een kwartier waardoor het publiek stil viel en een hoop mensen richting een ander podium gingen. Dit werd gedurende de eind show ruimschoots goed gemaakt. Onder leiding van de opzwepende beats van Paul Elstak, het uitdelen van verlichting & vlaggen en vuurwerk werd het weekend geniaal afgesloten. De sfeer was uitermate goed en iedereen genoot van het feest.

intents-house

Aan het einde van het feest hadden we op tijd de spullen uit het kluisje gehaald, dit om de drukte op het eind voor te zijn. Zodoende konden we na de eind show snel naar huis! Al met al was het een geslaagde dag met veel positieve punten.

Pluspunten

  • Geen lange wachttijden
  • Geslaagde line-up
  • Indrukwekkende afsluiting met het uitdelen van vlaggen & licht en een vuurwerkshow
  • Gezellige mensen en goede muziek

Minpunten

  • De geur van de wc’s
  • Weinig indrukwekkend podium bij The Magic Show en Radler Easy Island terwijl er een grootte tent leegstond
  • Geluid dat ruim een kwartier uitviel op de mainstage

2 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter