Report: Intercell Indoor 2023

Report: Intercell Indoor 2023

Intercell Indoor 2023 was daar! In Amsterdam, in het H7 Warehouse. Wij kwamen met de auto en dat was top bereikbaar. Vanaf de snelweg zat je binnen no-time op het industrieterrein waar parkeerplek genoeg was! Mensen die met de trein kwamen hadden het ook niet moeilijk, het was namelijk maar 5 minuten lopen vanaf Station Amsterdam Sloterdijk!

Facebook Intercell

Eenmaal binnen hebben we via de QR-code nog even een locker gehaald. Je kon ze ook vooraf bestellen, hadden we ook gedaan. Maar de verkeerde dag… Een nieuwe locker was in een paar minuten geregeld. Spullen erin en naar binnen.
Wat een venue. We liepen eerst het H7 Warehouse binnen en dat was precies wat bij techno past. Lekker industrieel. Naast deze ruimte heeft Intercell deze editie uitgebreid naar 2 andere zalen. 2 zalen die je niet direct koppelt aan Techno. Trouwzalen! Met enorme kroonluchters aan het plafond. Niet verwacht wel gewenst! Het gaf een hele gave sfeer. Het plafond was ook per deel te verlichten en dat gaf een extra dimensie aan de verlichting tijdens deze sets!

Voor drankjes was het, zoals we tegenwoordig gewend zijn, werken met statiegeld bekers. Het enige jammere was dat je nu je eerste glas zelf moest kopen voor 1,50 euro, waar je normaal een recycletoken kreeg bij binnenkomst en die kunt inleveren bij de bar voor je eerste glas.

Voor mij was de line-up een mooie mix van bekende en onbekende namen. Bij binnenkomst stond de eerste pas in de agenda rond 16.00, aangezien we om 13.30 (net voor de drukte) binnen waren was er tijd genoeg om even de eerste nieuwe namen te verkennen en de (3!) stages te bekijken. De H7 warehouse was voor mij geen onbekend terrein, maar de 2 stages in de trouwzaal waren voor iedereen nieuw natuurlijk.

Facebook Intercell

Om 16.00 nam Klangkuenstler het stokje over van Tham B2B Parallx, ze waren voor mij onbekend maar jemig wat draaide ze goed! Je merkte goed dat veel mensen kwamen voor Klangkuenstler, want de Warehouse begon goed vol te raken. Tijdens een daverende set vol energie wilde we toch ook graag de set van Partiboi69 meemaken. Zijn set van de zomer was zo verschrikkelijk lekker, dat wilde ik meemaken. Ook deze set stelde niet teleur. Zijn tech/rave set liet de glazen kroonluchter, die recht boven de DJ hing, goed stuiteren.

Ondertussen was het tijd om wat te eten. Het aanbod was niet reuze, maar gewoon prima. Frietje met, vegetarische loempia’s, vegetarisch nasi, vegetarische burger of fruit. Er heerst een trend. Vega! Maar prima gegeten. Het eten was niet zomaar in een ruimte gepropt. Er stond een tent buiten vol met terras-verwarmers (het was vrij koud die dag!), rookapparaat en lasers! De catering had de pech dat er een hoop apparaten uitgevallen waren, maar het personeel stond iedereen netjes te woord met uitleg en alternatieven!

Na een korte eetpauze nam Julian Muller de decks over. Er was even wat onduidelijkheid in de groep, zagen we dat nou goed? Hij draait op vinyl! Met een set die erg sterk was, draaien op vinyl voegde wat mij betreft echt wat toe.

De verrassing van de avond moest nog komen wat mij betreft. Een voor mij onbekende DJ, Callush. Een dame uit Berlijn die met haar lange blonde haar platen draaide waar de fundering van de Warehouse nu nog van trilt. Een geweldige set vol met knallers, waarbij de energie erg hoog lag. Toen ze afsloot en Cassie Raptor doorging besloten we te gaan kijken bij de naam waarvoor ik stiekem kwam, Alignment. Tijdens de ADE: 9×9 Invites had ik hem ook al gezien en daar vond ik hem de beste set van de avond draaien. De verwachtingen waren hoog dus. Ook deze keer heeft hij niet teleurgesteld. Voor deze editie draaide hij een ‘hard-set’. Het was inderdaad wat harder dan ik van hem gewend ben, en duidelijk wat invloeden uit de hardcore wereld. Maar wat een geweldige set weer. Perfect om de avond mee af te sluiten. Met een licht dreunende bass in me oren verlaten we de H7 weer. Tijd om de volgende te gaan plannen..

Geschreven door Rick Franssen

1 maart 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter