Report: Into The Woods 2022

Report: Into The Woods 2022

Zaterdag 9 september en zondag 10 september was het eindelijk tijd voor Into The Woods. Na twee jaar wachten, was het openluchttheater in Amersfoort weer omgebouwd tot een groot festivalterrein. Wij namen ook even een kijkje in deze prachtige theater omringd door de natuur.

Na een klein half uurtje lopen vanaf Amersfoort Centraal hoor ik de muziek al door de bossen denderen. Aangekomen bij de hockeyclub lopen we de hekken door, langs de kluisjes het bos in. Toen we aankwamen was het al goed druk op het festival, maar desondanks was er genoeg ruimte bij de kluisjes en munten. Dat is punten scoren!

Bij het binnenkomen van het bos zien we links en rechts gelijk al geweldige stages die we sowieso gaan pakken vandaag. Maar eerst het terrein verkennen.

Na een pad door het bos, waar de nodige lichtjes en versiersels hangen en meer boomhutten te zien zijn dan ik in m’n hele jeugd gebouwd heb, kom je bij de ingang van (wat) een buitenzwembad (was). We liepen hierdoorheen en werden verrast door een megaterrein met in het midden een grote cirkel gemaakt van Dixi’s. Overal zijn kampvuurtjes te vinden, soms moet je door een oud speeltoestel klimmen om in een geheime ruimte te komen en direct aan het midden vind je 3 vette stages.

Er is een hip-hop stage met veel Nederlandse muziek, een stage met vrij harde techno en een techno-stage met wat meer relaxte nummertjes. Na het halen van de eerste drankjes (dat verrassend snel gaat door de vele barretjes) gaan we de stages langs en blijven we gelijk staan bij de laidback techno achterin (ook wel het Beukenbos genoemd). Hier wordt heerlijk gedraaid door Daria Kolosova.

We blijven hier een goede anderhalf uur hangen, gaan een tijd om het kampvuur zitten en lopen naar de foodtrucks. Volgens mij wordt er alleen maar vega eten geserveerd en we nemen een broodje van Karma Kebab. Altijd goed!

Na het eten lopen we naar het amfitheater, wat serieus de vetste kleine stage is die ik in een heel lange tijd heb gezien. Wat normaal gesproken wordt gebruikt als outdoor theater is nu een stage met de DJ op het podium. Het voelt als een combinatie van een boiler room en een soort theater. Iedereen staat en gaat los op de hele goede beats en je kijkt uit over een menigte van waarschijnlijk 1.000 man.

Hier blijven we heel lang hangen en via de kleine stage in de buurt van de uitgang lopen we rond half 12 weer terug.

Into the Woods zag er vet uit, er werd sick gedraaid en de mensen waren aardig en relaxed. Dat was een heel goede dag!

@festivalfans_nl 🌳Into The Woods was dit weekend weer net zo magisch als altijd! #intothewoods #festival #techno #house #festivalfans ♬ Love Tonight – David Guetta Remix – Shouse

Tekst: Robin Slijkhuis

14 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter