Report: Into The Woods ADE 2017

Out of the woods and onto the wharf. De organisaties en projecten tijdens Amsterdam dance event (ADE) brengen elektronische muziek op de meest indrukwekkende en speciale locaties van onze hoofdstad. Deze editie was daar de primeur voor een van Nederlandse kleurrijkste festvals: Into the Woods ADE

De organisatie achter Into the Woods, wist deze ADE beslag te leggen op toch wel een van de meest geliefde locaties van het festival. De NDSM werf biedt bij uitstek de mogelijkheid om kunst en randprogrammering uit te stallen. Gedurende de zomer hebben wij al meerdere festivals op dit terrein mee mogen maken maar geen organisatie wist de werf op deze manier te transformeren. 200 Kunstenaars werkten in aanloop van het festival samen aan installaties, acts, decor en indrukwekkende stages. Een geslaagd project, waarbij de knusse sfeer van het festival in de Amersfoortse bossen behouden bleef.

De zaterdag van het Into The Woods ADE avontuur was volledig uitverkocht. Voor eens zat zelfs het weer de organisatie mee, de zon brak door en er werd bij de noorderlicht stage vollop genoten van de zonnenstralen. Iets verderop in de Barn stage volgde de live band VRWK de relaxte set van Harted op. De belgische electroband bracht eerder dit jaar de single Hearts Beating In Sync uit en stond op meerdere grote festivals. Ook deze zaterdag spatte de energie van het podium en werd de set met recht ons hoogtepunt van de dag. Voor iets hardere muziekgenres kon men terecht bij de ITW stage, een verademing voor vaste bezoekers van de beukenbos stage op de vaste festivaledities van Into the Woods. Het Nederlandse duo Abstract Divison sloot hier de avond af. We maakten de dj in 2014 al mee op Dimensions festival in Kroatie en sindsdien zijn de heren nog verder gegroeid. De harde beuktechno kent ook vlagen van Detroits-techno genialiteit en een fijne opbouw.

Toch bleek er een gemis op het festival, de NDSM werf was bijzonder en uniek ingericht, maar de magie van het Amersfoortse bos is niet na te bootsen. Waar een dag op de traditionele Into the Woods aanvoelt als een hele ontdekkingsreis naar het sprookjesbos blijf je op de NDSM iets meer down to earth. Al met al was het een prachtige zaterdag, er zijn nieuwe vrienden gemaakt, er werd gespetterd in de hottubs en rondgereden in miniatuurvliegtuigjes. Into The woods tot in Amersfoort, laat het maar snel weer zomer zijn!

24 oktober 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter